Ce înseamnă când te mănâncă în fund

15 martie 2016 20:06

Să te mănânce în fund este poate una dintre cele mai jenante situații. În primul rând, pe lângă senzația supărătoare, uneori insuportabilă, e extrem de deranjant faptul că nu te poți scărpina pentru că, nu-i așa, nu e deloc civilizat să faci asta în public. Dacă este vorba de o iritație și această mâncărime persistă, înseamnă însă că ai probleme și trebuie să depistezi cauzele.

Iată care pot fi cauzele unei astfel de mâncărimi supărătoare:

Dacă iritația este de culoare roșie, te mănâncă și ai mici bășicuțe

În acest caz este cel mai probabil vorba despre o erupție a herpesului. Acesta nu apare numai la nivelul mucoasei genitale sau în jurul gurii, poate apărea și pe pielea posteriorului. Bășicuțele sunt mici de mărime și adunate una lângă cealaltă. Herpesul nu se vindecă definitv, însă existe tratamente pentru vindecarea temporară mai rapidă.

Dacă iritația este roșie, te mănâncă și pielea are tendința de cojire

Este vorba despre o infecție cu o ciupercă, aceeași pe care atleții o dezvoltă la nivelul picioarelor. Această ciupercă se dezvoltă în zonele corpului care sunt acoperite, care nu iau contact cu lumina în mod frecvent și se tratează cu unguente specifice.

Dacă iritația este roșie și apar niște umflături asemănătoare unor coșuri

Poate fi ceea ce se numește foliculită. Nu este o afecțiune foarte frecventă, dar nu este nimic grav. Există unguente pentru ea și necesită ca zona să fie aerisită.

Dacă iritația este roșie, pielea se cojește

Este probabil vorba despre psoriazis, care este o afecțiune cronică a pielii, dar care nu este contagioasă, Este produsă de o producție excesivă de celule. Aceasta se tratează cu unguent pe bază de steroizi, dar nu înainte de a consulta un dermatolog.

Dacă iritația te mănâncă foarte tare și îți apar niște bubițe roșii

În acest caz este vorba despre o eczemă. Cauza acesteia poate fi cel mai probabil îmbrăcămintea mult prea strâmtă și din material sintetic. În primă fază trebuie să renunți la acest tip de îmbrăcăminte și să alegi una lejeră, de bumbac. Dacă nu îți trece este bine să mergi la dermatolog.

Dacă mâncărimea este foarte puternică și este la nivelul anusului.

În acest caz este vorba de hemoroizi. Sunt mici porțiuni ale unor vene care s-au iritat. Este o afecțiune comună cauzată cel mai adesea de constipația cronică. Ea se poate agrava însă, iar acest lucru necesită control medical.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro