MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2009 22:01

8 din 10 căsătorii mixte italian-imigrant ajung la divorţ

Distribuie

0-129010-mireasa.jpgOpt din zece căsătorii între un italian sau o italiancă şi un imigrant(ă) ajung la divorţ din cauza diferenţelor culturale, de mentalitate, a divergenţelor în privinţa educării copiilor, dar şi a izolării de către cei din jur, anunţă cotidianul Il Giornale.

Această rată de 80% a divorţurilor în rândul cuplurilor mixte din Italia este cu mult mai mare decât rata divorţurilor în rândul căsătoriilor dintre un italian şi o italiancă, de numai 48%.

Cu toate acestea, în ultimii 10 ani cuplurile mixte s-au triplat în Italia, fiind circa 600.000 cele care trăiesc în concubinaj, plus alte 200.000 căsătorite cu acte în regulă, iar numărul lor este în creştere cu circa 6.000 pe an. Însă 4.800 dintre acestea sfârşesc în faliment şi chiar foarte repede, în doar câţiva ani.

Totuşi, căsătoriile mixte, care reprezintă circa 16-17% din totalul celor celebrate anual în Italia, vor deveni şi mai numeroase. 'Oferă multe posibilităţi, dar sunt văzute ca fiind cazuri particulare şi diferite de către Biserică, vecini, părinţi. În acest fel ei ajung să se autoizoleze sau să fie izolaţi', afirmă Mara Tognetti, doctor în politici migratorii la Universitatea Bicocca din Milano.

Loading...
Comentarii