Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Pe scurt: sunt îndrăgostită de soțul prietenei mele”

20 martie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Pe scurt: sunt îndrăgostită de soțul prietenei mele. Mi se pare că și el e foarte drăguț și atent cu mine, chiar facem glume în complicitate, din care ea – adică soția lui – iese cam șifonată. Cred că și ea simte ceva, căci devine crispată când suntem amândouă și apare și soțul. Ce să fac să nu mă mai gândesc la el, mi se pare imposibil și simt că nu mai pot să mă abțin.

Adela răspunde:

Draga mea,

Faptul că el se poartă frumos cu tine nu înseamnă nimic. Când stai foarte mult cu o femeie în aceeași casă – așa cum se întâmplă într-o relație soț-soție – polaritatea între cele două sexe tinde să scadă. E ca și cum ai avea o baterie care se descarcă. E firesc ca, atunci când apare o persoană nouă, el să reacționeze așa cum ai spus, pentru că pur și simplu simte polaritatea. Dar să nu crezi că doar pentru atâta lucru ar renunța la căsătoria lui. Asta se întâmplă cu toată lumea, poți să fii sigură că, și atunci când el vine cu vreun prieten, prietena ta se trezește și ea la viață. Dar cuplul lor stabil va tinde să rămână. Acum, nu vreau să neg că poate există și din partea lui o atracție față de tine – o fi. Dar, dacă el nu face niciun gest concret, dacă nu te caută și nu te ”cere”, atunci eu nu te sfătuiesc să te bagi. În primul rând, pentru a respecta prietenia cu soția lui, precum și căsnicia lor, și mai este un motiv. Majoritatea bărbaților ar accepta o aventură, dacă li se dă pe tavă, dar asta nu înseamnă că ar fi dispuși să renunțe la tot pentru ea. Să nu te trezești că îți trădezi prietena și, în final, el nu vrea să rămână cu tine. Probabil că ea l-ar ierta, iar dacă nu, te-ai simți bine să știi că tu ești cea care a stricat o căsnicie doar pentru o atracție – fie ea și foarte intensă – dar trecătoare? Mai lasă să treacă un pic de timp, să vezi dacă tot la fel vei simți. În altă ordine de idei: nu ți-ar plăcea mai mult să ai și tu pe cineva care să te vrea pe tine de la început? De ce să plângi după o relație ”second hand”, când ai putea să ai și tu parte de o poveste de iubire frumoasă și împlinitoare? Așa ceva chiar e posibil, cu condiția să-ți dorești și să crezi.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro