MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 18:33

Atentate în Afganistan soldate cu 34 de morți și peste 130 de răniți

Distribuie

Peste 130 de persoane au fost rănite și 34 au murit, marți, într-o serie de atentate comise în estul Afganistanului în timpul unei manifestații organizate la granișa cu Pakistanul, scriu agențiile internaționale citate de Agerpres.

Un atacator sinucigaș a detonat o bombă în jurul orei locale 13.00, în mijlocul unei manifestații organizate într-o localitate situată la aproximativ 70 de kilometri de oraşul Jalalabad. Manifestanţii blocaseră autostrada care asigură trecerea dintre Afganistan și Pakistan pentru a protesta faţă de numirea unui nou şef al poliţiei.

'32 de cadavre şi 128 de răniţi au fost transportaţi la spitalele noastre', a declarat Najibullah Kamawal, directorul serviciilor de sănătate din provincia Nangarhar. Bilanțul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Ataullah Khogyani.

Câteva ore mai târziu, un dublu atentat a vizat o şcoală de fete în capitala provinciei Jalalabad care s-a soldat cu un mort şi patru răniţi. Prima explozie s-a produs în  faţa şcolii de fete Malika Omaira. Cea de-a doua s-a produs când elevi ai unei şcoli vecine de băieţi s-au grăbit să ajungă la faţa locului.

Nicio grupare insurgentă nu a revendicat pentru moment aceste atacuri, în timp ce organizaţia Stat Islamic şi talibanii sunt activi în această regiune a Afganistanului.

Cele două grupări se opun de mult timp educaţiei femeilor. Ei au impus închiderea a numeroase şcoli de fete în Afganistan.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 12 decembrie 2018
Loading...
Comentarii