Au primit gratis această casă! Anul Nou a adus o viață nouă pentru o mamă și cei 6 copii ai săi

06 ianuarie 2016 23:45

Primarul comunei Conceşti, Botoşani, oferă gratuit locuinţe şi le asigură locuri de muncă celor care doresc să se mute în localitate. Trei familii, printre care şi o mamă singură cu 6 copii, s-au mutat deja în casă nouă!

Unii au străbătut câteva zeci de kilometri, alţii sute, totul ca să îşi ia viaţa de la capăt. Trei familii sunt deja stabilite în casele oferite gratuit de primăria din Conceşti. Decizia a venit din dorinţa autorităţilor de a evita scăderea populaţiei şi întinerirea sa.
“În noiembrie, am participat la Consiliul de Administraţie al şcolii din comună şi am aflat că anul următor ar urma să fie cumulată clasa 0 cu clasa întâi, iar în următorii şapte ani, populaţia şcolară este în continuă scădere”, a declarat edilul Costel Nazare.
Astfel, primăria a cumpărat mai multe case de la familiile plecate din comună şi le oferă drept locuinţe sociale familiilor cu cel puţin patru copii care doresc să se stabilească în Conceşti.
O locuinţă a fost deja încredinţată unei mame cu şase copii din Vulcan, Hunedoara. Claudia Roşu (37 de ani), mama lor, a decis să plece de acasă, înainte de Revelion, din cauza soţului violent. Cei şapte s-au urcat în primul tren care a oprit în gară şi au ajuns la Bucureşti. Acolo şi-au dat însă seama că nu au unde merge.

Au sosit înainte de Revelion

“Din întâmplare, am auzit de primarul de aici, am plecat pe 29 dimineaţa şi am ajuns în faţa primăriei pe 30 seara”, spune femeia. “Am văzut atât pământ nelucrat, copiii vor avea şcoală, grădiniţă, avem toate condiţiile”, a mai spus Claudia plângând. Familia încă nu şi-a luat casa în primire, sosirea lor luându-i pe toţi pe nepregătite.
“Eu tocmai mă pregăteam să plec acasă, închideam primăria. Şi când am ieşit, i-am văzut pe toţi şapte în curte. Mi-au spus că au văzut anunţul şi vor să se stabilească aici”, a spus primarul Nazare. Aşa că familia a fost cazată pentru câteva zile în grădiniţă, în timp ce lucrările la casa pe care o vor prelua sunt aproape gata. Vecinii lor au sosit şi ei deja. E vorba tot de o mamă singură, care creşte mai mulţi copii.
Pentru că unul din băieţii familiei Gheorghiescu este căsătorit şi a venit şi cu soţia, primăria le-a pus la dispoziţie o casă cu etaj, în total şase camere. “Casa era deja mobilată, iar domnul primar a zis că are un loc de muncă pentru mine la calculatoare”, a spus Adrian Florin Gheorghiescu, proaspătul mire. În plus, trei dintre fraţii săi cântă foarte bine, aşa că li s-au promis şi instrumente muzicale.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro