MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 16:53

Bavaria nu vrea România și Bulgaria în zona euro. Ce spune ministrul de Finanţe, Markus Soeder

Distribuie

Bavaria nu vrea România și Bulgaria în zona euro. Ministrul de Finanţe din landul Bavaria, Markus Soeder, a respins miercuri, 14 februarie, orice proiect de expansiune a zonei euro care să includă România şi Bulgaria.

În plus, a afirmat că partidul său conservator, Uniunea Creştin-Socială (CSU), se opune eurobondurilor şi creării unui post de ministru european de Finanţe, transmite Agerpres.

Cu discursul său, Soeder a primit aplauze de la cei 4.000 de participanţi la o adunare politică prilejuită de ‘Miercurea Cenuşii’, prima zi de miercuri din postul Paştelui.

De asemenea, oficialul a afirmat că CSU a avertizat, în urmă cu câţiva ani, împotriva aderării Greciei la zona euro.

„Nu vrem o altă dezbatere şi mai multe tertipuri. Nu vrem o expansiune a zonei euro care să includă ţări ca Bulgaria şi România. Suntem împotriva eurobondurilor şi creării unui post de ministru european de Finanţe”, a declarat Soeder.

Iată ce spunea președintele român Klaus Iohannis, despre aderarea României la zona euro: Nu am sesizat nicio dorință din partea tuturor Guvernelor, de la Ponta la Tudose.

FOTO – Hepta


CITEȘTE ȘI…

VIDEO EXCLUSIV/Liviu Teodorescu a devenit popular abia la sfârșitul clasei a 12-a. „Nu am avut viață socială în liceu'

VIDEO EXCLUSIV/Dezvăluirile Olgăi Bălan, artista care l-a sedus pe Michele Placido. L-a pierdut pe Cattani și își dorește un soț român


 

Loading...
Comentarii