Bolnavii ar putea rămâne fără anumite medicamente

22 februarie 2016 16:00

Agenţia Naţională a Me­dicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a emis săptămâna trecută trei avertismente prin care semnalează că aprovizionarea cu diferite pastille este în pericol pentru bolnavi cu diferite afecţini.

Astfel, din cauza problemelor pe care le întâmpină în aprovizionarea cu vaccinul hexavalent de pe piaţa franceză, ANMDM a autorizat punerea pe piaţă a unui produs similar destinat pentru piaţa din Ka­zahstan. Vaccinul hexavalent este indicat îm­potriva difteriei, tetanosului, hepatitei B, po­liomielitei. Totodată, medicamentul Tygacil, indicat pentru mai multe infecţii ale pielii, inclusiv pentru piciorul diabetic, lipseşte de pe piaţă din cauza unor investigaţii în curs desfăşurate la nivel european. ”Compania producătoare recunoaşte importanţa tigeciclinei şi depune toate eforturile pentru reluarea cât mai curând posibil a apro­vizionării furnizorilor de servicii medicale cu Tygacil 50 mg pulbere pentru soluţie perfuza­bilă, se arată într-un comunicat al ANMDM.

Mai mult decât atât, potrivit agenţiei, medicamentul TachoSil poate determina complicaţii serioase la nivelul aparatului digestiv. „La utilizarea TachoSil în intervenţii chirurgicale abdominale realizate în preajma intestinelor, au fost raportate aderenţe în ţesuturile gastrointestinale, care au dus la ocluzie intestinală“, a explicat ANMDM. Avertismentele vin după o serie de observaţii ale agenţiei prin care a semnalat că mai multe medicamente de pe piaţă pot provoca reacţii adverse complicate, inclusiv decesul, scrie ziarul de iasi.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro