MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum cureți casa natural. 10 trucuri simple, ușor de folosit

Distribuie

Ești adepta ingredientelor naturale care te protejează de alergii și respectă natura? Foarte bine. Află cum cureți casa natural, fără produse chimice, plus alte trucuri utile când faci curățenie.

 apă în făraș

  1. Pulverizează puțină apă în făraș când începi să mături. Astfel praful va rămâne în făraș, fără să zboare.

2. Înainte de a da cu aspiratorul, pune o linguriță de pudră de scorțișoară în palmă și apoi aspir-o. Mirosul neplăcut al prafului din aspirator va fi înlăturat.

3. Nu arunca pliculețele de ceai folosite. Le poți infuza în apa cu care speli podelele din lemn.

4. Folosește șosete vechi din flece pentru dispozitivul de spălat pe jos. La fiecare capăt vei pune câte una și le poți prinde la mijloc. Se pot spăla la mașină sau arunca.

5. Fă-ți un detergent natural pentru curățat podele: amestecă sucul unei lămâi, cu o lingură de săpun ras și una de oțet alb. Adaugă 2-3 l de apă caldă.

6. Agață fărașul, mopul, mătura de un cârlig lipit de perete. Astfel va ocupa mai puțin loc și se vor usca mai repede.

7. Dacă vrei să umpli găleata de la un robinet care este sus, ia un manșon și adaugă-l în prelungirea acestuia sau un făraș curat, pe care îl orientezi cu mânerul în jos.

8. Ai pierdut un cercel sau un inel prin casă? Pune un ciorap la țeava de la aspirator și trage. Bijuteria va rămâne blocată la intrarea în țeavă și opoți recupera.

9. Reîmprospătează aspectul covorului presărând o pudră pe care apoi o vei aspira după ce o lași să acționeaze. Iată cum faci pudra: ai nevoie de 260 g de bicarbonat de sodiu, 7 g de rozmarin uscat și măcinat fin, câteva picături de ulei esențial de lavandă. Pune bicarbonatul și rozmarinul într-un sac de plastic. Adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă și închide sacul. Agită bine. Presară pudra pe covor, las să acționeaze 10-15 minute, apoi aspiră.

10. Podeaua din garaj e pătată de ulei? Varsă coca-cola, lasă să acționeze și apoi clătește. Vei scăpa de pată. Dacă e nevoie, repetă operația. (sursă foto: ro.pinterest.com)

 

 

Loading...
Comentarii