Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD; A făcut cerere de concediu, la Parlament, pentru a-și face analizele în străinătate

20 martie 2017 14:37 De: ,

Deputatul Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD, după ce a făcut cerere de concediu cu plată, pentru opt zile, de la Parlament. El a scris în cerere că nu se simte foarte bine și dorește să își facă analizele în străinătate. Conducerea Camerei Deputaților a aprobat cererea parlamentarului PSD, dar i-a acordat doar cinci zile, pentru că mai solicitase și anterior trei zile de concediu. Astfel, trei zile de concediu vor fi neplătite. 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a discutat, luni, o cerere de concediu plătit a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, pentru opt zile, reprezentând numărul maxim de zile de concediu plătit pe care îl au parlamentarii la dispoziţie.

Cererea a fost respinsă, având în vedere că deputatul îşi mai luase alte trei zile de concediu plătit, astfel încât nu a primit decât cinci zile plătite, plus alte trei zile de concediu neplătit.

În cererea trimisă conducerii Camerei Deputaților, deputatul a cerut concediu în perioada 20 martie – 23 martie şi 27 martie – 30 martie pentru a-şi „putea face analizele în străinătate”.

„Starea mea de sănătate nu este foarte bună. Vă menţionez că în mandatul 2012 – 2016 nu am luat nicio zi de concediu”, se arată în solicitarea lui Rădulescu.

Rădulescu: Declarațiile mele au fost interpretate în alt sens, total distorsionat şi neadevărat

Cătălin Rădulescu a anunţat luni, într-un comunicat, că se autosuspendă din PSD până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declaraţiile pe care le-a făcut în spaţiul public.

„Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului şi a preşedintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce ţin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinţă şi faptul că interpretarea dată cuvintelor şi opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea şi activitatea politică. Rămân fidel principiilor, programului şi conducerii PSD”, se arată în comunicat.

Deputatul susţine că declaraţiile sale au fost distorsionate, dar îşi cere scuze celor care s-au simţit lezaţi de ceea ce a apărut în spaţiul public.

„Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat şi neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, şi ataşate în mod securistic într-un filmuleţ de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credinţă care s-au simţit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele, în decursul carierei mele şi până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniştii publice”, se mai spune în comunicat.

Rădulescu susţine că „orice anchetă privind declaraţiile şi opiniile politice ale unui parlamentar este ilegală şi neconstituţională”.

Deputatul a fost audiat de procurorii Parchetului General, în dosarul deschis pe numele său, după ce a declarat că are acasă o mitralieră AKM pe care este pregătit să o folosească. De asemenea, potrivit unor surse din PSD, Rădulescu a depus o cerere de concediu la Parlament.

Liderul deputaților PSD: Rădulescu nu va mai participa la şedinţele de grup

Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că a luat act de decizia lui Rădulescu, iar acesta nu va mai participa la şedinţele de grup ale social-democraţilor.

„E decizia dânsului, o respectăm. Nu e o decizie care mă priveşte pe mine, ca şi lider de grup. Presupun că conducerea partidului e mai interesată de asta. Eu am luat act şi, deci, dânsul nu va mai participa la şedinţele de grup pe această perioadă de autosuspendare”, a spus el.

Ciolacu a precizat că dorea să discute cu Rădulescu în şedinţa de luni, însă acesta nu a venit la Parlament şi a aflat ulterior că şi-a luat concediu.

Sursa Foto: Facebook

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro