01 Sep. 2017 14:44

Dieta de nouă zile care te scapă de grăsimea din ficat

Distribuie

Dieta de nouă zile care ajută la eliminarea a până la 20% din grăsimea din ficat este una dintre cele mai recente descoperiri ale cercetătorilor de la Touro University, California, în colaborare cu Facultatea de medicină a Universității California.

Ficatul gras sau, așa cum este cunoscută afecțiunea în termeni medicali, steatoza hepatică, afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă sau de greutate. Mai îmgrijorător este faptul că, potrivit statistilor, boala afectează un număr tot mai ridicat de tineri.

Dieta de nouă zile recent dezvoltată de americnii de Touro University are la bază un aport scăzut de zahăr, prin eliminarea acestuia din sucurile de fructe, băuturile răcoritoare și alimentele procesate, considerate principalii responsabili pentru acumularea de grăsime în ficat.

Dieta de nouă zile – beneficii

Deși până nu demult se credea că scăderea în greutate ar fi în strânsă relație cu reducerea procentului de grăsime din ficat, specialiștii au observat că cele două sunt prea puțin influențate reciproc. În schimb, reducerea cantității de fructoză din alimentație are cea mai mare influență asupra scăderii ponderii de grăsime din ficat. În acest sens, dieta de nouă zile este perfectă.

Cercetarea realizată de o echipă de oameni de știință din cadrul Universității Touro din Vallejo, California, și de la UCSF, a analizat efectele unei diete cu un conținut redus de fructoză, un tip de zahăr adăugat în mod obișnuit în băuturi răcoritoare și în numeroase gustări din comerț și au descoperit că grăsimea din ficat a scăzut, în medie, cu peste 20% în această scurtă perioadă de timp. Acest lucru demonstrează eficacitatea unei strategii de încetinire a creșterii în spirală a bolilor metabolice cronice.

”Această reducere semnificativă a grăsimii din ficat în doar nouă zile în care a fost scăzut aportul de fructoză este fără precedent”, a subliniat Noworolski, coautoarea studiului publicat luni în jurnalul ”Gastroenterology”.

Citește și:

Kendall Jenner va fi desemnată simbol al modei ultimului deceniu. Anunțul a stârnit controverse

Loading...
Comentarii