MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2018 17:35

VIDEO/Directorul Colegiului Psihologilor, Iulian Laurențiu Ștefan a vorbit, la interviurile ”Libertatea Live”, despre evaluările psihologice, după cazul polițistului pedofil

Distribuie

Directorul general al Colegiului Psihologilor din România, Iulian Laurențiu Ștefan, a vorbit, la interviurile ”Libertatea Live”, după cazul polițistului pedofil, despre testele psihologice care sunt folosite în prezent de instituții la evaluările angajaților. Iulian Ștefan spune cât de relevante mai sunt bateriile de teste folosite în prezent și ce ar trebui schimbat pentru ca testările psihologice să stabilească dacă persoana evaluată se poate integra într-un mediu profesional.

Relevanța bateriilor de teste psihologice folosite de instituții pentru evaluarea angajaților a fost adusă în discuție după cazul polițistului pedofil, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a abuzat doi copii, o fetiță de cinci ani și un băiat de nouă ani.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, după ce a cerut demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, că testările psihologice făcute după bateriile de teste actuale în cazul angajaților din structurile MAI nu sunt relevante.

Carmen Dan a mai spus că a aflat cu stupefacţie că 'în majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă'.

'Am transmis un avertisment foarte clar şi structurilor de protecţie internă şi de integritate, să accentueze verificările pe care le fac pe linie de personal”, a adăugat Carmen Dan.

Loading...
Comentarii