MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2012 17:04

Doi carabinieri: „Prostituatele românce din Italia, conduse numai de ţigănci” | EXCLUSIV

Distribuie

Raidurile carabinierilor de acum mai bine de doi ani au dus, la vremea respectivă, la arestarea unui anume Fox, individ care, spun autorităţile siciliene, era capul tuturor reţelelor de prostituţie în care erau înregimentate românce. Prinderea românului i-a speriat pe "locotenenţii" săi care s-au retras şi au lăsat locul la conducerea afacerii unor ţigănci.
"Până în 2010, Fox controla totul aici, în Catania. Eu l-am blocat în trafic şi i-am pus pistolul la cap. Avea la el mii de euro şi cartele telefonice emise de reţele din cinci ţări. A fost arestat într-o operaţiune amplă. Atunci, locotenenţii lui au fugit, iar afacerea a fost preluată numai de ţigănci. Foste prostituate de încredere au devenit matroane. Unele dintre şefe sunt minore...", îmi spune mareşalul Giuseppe Birgillito, carabinier la Poliţia Judiciară din Catania. Acela a fost momentul în care româncele, cele mai numeroase prostituate de pe insulă, s-au reorganizat şi au format cinci, poate şase grupări, fiecare condusă de câte o proxenetă.
"Acum nu mai e un şef, ci sunt cinci-şase. Toţi peştii sunt femei, ţigănci, iar prostituatele lor nu au mai mult de 22 de ani. Au întinerit echipa ca să poată concura cu bulgăroaicele, cu polonezele şi, mai ales, cu braziliencele şi columbiencele care sunt cel mai bine cotate. De când proxenetele conduc afacerea, curvele nu mai sunt bătute şi torturate. De aceea, în doi ani, prostituatele românce s-au înmulţit, au sufocat străzile din Catania şi au devenit o problemă. Sunt peste 150, fără să le mai socotim pe cele din apartamente. Stau în Taormina sau în Messina şi vin aici cu maşinile. Se schimbă la margine de drum şi ies la treabă...Cele mai multe sunt rude între ele. Cumnate, surori...Suntem pe cale să le prindem şi pe proxenetele lor pentru că avem informatoare românce printre ele care vor lucra sub protecţie până cade proxeneta", completează mareşalul Ignazio Paradiso, şi el carabinier al Poliţiei judiciare din Catania.

O braziliancă fierbinte, 250 de euro ora de sex

Într-un top al preferinţelor bărbaţilor din Catania, pe primul loc se află braziliencele, care se vând pentru 200 sau chiar 250 de euro ora de sex total. Sud-americancele nu lucrează însă pe stradă, ci numai „la comandă”, în apartamente închiriate. Româncele care stau în stradă primesc între 40 de euro şi 60 de euro pentru o prestaţie completă, iar cele care „lucrează” la domiciliu sau la hotel încasează 70 de euro.

Păcălite cu un loc de muncă

„Unele dintre tinerele care ajung pe străzile din Catania sunt fie păcălite cu posibilitatea obţinerii unui serviciu legal şi bine plătit, fie sunt cumpărate cu câteva sute de euro de la familiile lor. Ajunse aici, în Sicilia, proxeneţii le iau actele şi le obligă să se prostitueze. Cele mai multe românce vin din zonele sărace ale judeţelor Galaţi, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi”, ne spune mareşalul Giuseppe Birgillito.

În Peninsulă, doar „peştii” riscă între doi şi şapte ani de puşcărie

Curvele nu se sperie carabinieri pentru că, în Italia, prostituţia nu este incriminată de lege. În timpul raidurilor, „fetiţele” sunt culese de la „locul de muncă”, sunt înregistrate dacă au acte şi apoi sunt lăsate să plece. Dacă vreuna dintre ele reclamă faptul că este sub protecţia vreunui „peşte”, acela poate face între doi şi şapte ani de închisoare pentru proxenetism.
 
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 14 decembrie 2018
Loading...
Comentarii