17 Mar. 2016 10:10

Doliu! Academicianul Solomon Marcus a murit

Distribuie

Doliu în lumea academică. Matematicianul Solomon Marcus a încetat din viață.

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi, la vârsta de 91 de ani, anunță Hotnews. Marcus era internat la Spitalul Fundeni, unde fusese transferat zilele trecute de la Spitalul Elias.

Solomon Marcus s-a născut la 1 martie 1925, la Bacău. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent.

După absolvirea facultăţii, Solomon Marcus a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti. Este autorul a numeroase studii interdisciplinare, de cărţi ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiză teatrală, în ştiinţele naturale şi sociale.

Cărţile sale au fost traduse în multe ţări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România, traduse în mai multe limbi din Europa, şi nu numai, şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate.

Din 1993, Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001 era membru titular al Academiei Române.

FOTO: Wikipedia

Comentarii