MENIU CAUTĂ
05 Feb. 2018 16:00 , de Cătălin Lupășteanu, Cătălin Schipor

UPDATE/Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență

Distribuie

Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare. Curtea de Apel București a admis, luni, apelul DNA în dosarul lui Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte al României, în dosarul în care acesta a fost judecat pentru trafic de influență după ce a promis intervenții pe lângă procurori DIICOT.


UPDATE ora 18.40: După ce informarea privind condamnarea definitivă la închisoare a lui Dragoș Băsescu a ajuns la Constanța, o echipă a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța s-a deplasat la domiciliul acestuia și l-a ridicat.

Dragoș Băsescu a fost dus mai întâi în arestul IPJ Constanța, urmând ca de aici să fie transferat la Penitenciarul Poarta Albă.


Astfel CAB a majorat pedeapsa stabilită de Tribunalul București în acest caz și a stabilit, definitiv, ca Dragoș Băsescu să meargă trei ani după gratii, precum și confiscarea unor sume de bani.

„Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Băsescu Dragoș pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.6 din Legea nr.78/2000 de la 2 ani și 6 luni închisoare la 3 ani închisoare. În temeiul art.217 alin.7 Cod procedură penală dispune plata din cauțiunea în cuantum de 10.000 de lei (consemnată la dispoziția organelor judiciare conform recipisei de consemnare nr.4034921/1/19.05.2015 emisă de CEC Bank) a cheltuielilor judiciare ocazionate de judecata în fond', s-au pronunțat judecătorii Curții.

Totodată judecătorii au respins apelul declarat de Dragoș Băsescu.

Promisiuni înalte

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în octombrie 2015, pe nepotul fostului șef al statului pentru că ca ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, căruia îi promitea că-și va folosi influența asupra unui procuror DIICOT pentru rezolvarea favorabilă a dosarului acestuia.

Pe lângă Dragoș Băsescu, a fost trimis în judecată și afaceristul Ciprian Nistor, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate pentru complicitate la trafic de influență.

„Dragos Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. – Sandu Staicu), denunțător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulata de către DIICOT în dosarul ce îl privea și încă 500.000 de euro atât pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia'.

Citește și VIDEO/ Șerban Nicolae, interviu pentru Euronews: 'Dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să o arestezi'

Loading...
Comentarii