Drumul către Mânăstirea Prislop va fi închis temporar! Când se mai poate ajunge la mormântul lui Arsenie Boca

29 martie 2016 10:18

Pelerinii care au în plan să viziteze Mânăstirea Prislop, unde se află mormântul lui Arsenie Boca, vor fi nevoiți să respecte programul de lucru al firmei ce se ocupă cu reabilitarea sectorului de drum județean.

Astfel, în următoarea perioadă vor exista restricții de circulație și o închidere temporară a drumul ce duce la Mânăstirea Prislop din județul Hunedoara, acolo unde se află mormântul lui Arsenie Boca.

Pelerinii care vor să meargă la Mănăstirea Prislop vor fi restricționați în intervalul orar 13:00-21:00, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică, sărbători legale și religioase, în vederea asigurării desfășurării traficului în condiții de siguranță a circulației.

„Tronsonul de drum ce duce spre Mănăstirea Prislop ce traversează localitățile Silvașu de Jos și Silvașu de Sus va fi modernizat în această perioadă, iar lucrările costă în jur de opt milioane de lei. Lucrările trebuie să fie finalizate până în luna decembrie a anului 2016. Deocamdată trebuie ca cei de la IPJ Hunedoara să dea avizele pentru a începe restricțiile la drum”, a declarat, pentru Vocea Străzii, Viorel Rotar, director tehnic la Consiliul Județean Hunedoara.

Restricția va intra în vigoare imediat ce firma care se ocupă de lucrări va primi avizele și aprobările obligatorii din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara – Serviciul Rutier.

Anul trecut, când s-a pus problema reabilitării drumului care duce spre Mânăstirea Prislop, autorităţile din Hunedoara declarau că este nevoie de o atenţie sporită pentru a se asigura condiţiile propice celor care doresc să participe la activităţile religioase de la mormântul lui Arsenie Boca.

Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara susţineau încă din noiembroe 2015 că lucrările de reabilitare la drumul spre Mănăstirea Prislop nu vor îngreuna accesul pelerinilor şi că lucrările privind modernizarea drumului vor începe fără a se închide circulaţia.

La mormântul lui Arsenie Boca de la Mânăstirea Prislop ajung în jurul sărbătorilor mari aproximativ 2.000 de oameni zilnic.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro