EXCLUSIV / Soluție pentru creșterea alocației copiilor la 100 de euro. De unde ar putea veni banii

30 martie 2016 10:32 De: ,

Guvernul spune din ce în ce mai des că nu sunt bani pentru a crește atât indemnizația mamelor, cât și alocația copiilor, întrucât ar fi un efort bugetar prea mare.

Mai mult, Executivul le cere parlamentarilor ca atunci când vin cu inițiative legislative care prevăd creșteri de salarii sau alte sume de bani pentru anumite categorii sociale să specifice sursa de finanțare.

În Parlament este depusă o inițiativă legisltivă a senatorului Ionel Agrigoroaei  care prevede creșterea alocației pentru copii la 100 de euro lunar. Ca să nu mai dea motive Guvernului să respingă legea, alesul a găsit sursele de finațare pentru ca toți copii să poată beneficia de acești bani.

Senatorul spune că banii vor veni la buget prin impunerea unei taxe speciale băncilor și marilor lanțuri de magazine cu capital străin care își desfășoară activitatea în România.

”Exemplul Poloniei, care a crescut alocația pentru cel de al doilea copil la 114 euro, ar trebui urmat și de noi. Noi vrem să dăm tuturor copiilor alocația mărită de 100 de euro, nu mai acelor familii care au al doilea copil. Guvernul de la Varșovia a instituit o taxă specială, de responsabilizare pentru toate magazinele și băncile cu capital străin ce au activitate în țara lor. Într-o țară ca România, unde băncile și hipermarketurile dețin poziții priviligeate, trebuie să existe o responsabilizare a acestora. Acestea au obligația față de poporul român să contribuie la bunăstarea românilor. Creșterea natalității va însemna și pentru aceștia un profit pe viitor prin creșterea numărului de clienți”, a spus Agrigoroaei.

ionel-agrigoroaei

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro