Exclusiv/ Leo Iorga vorbește despre boala sa, chiar înainte să înceapă un nou tratament citostatic: „Boala m-a schimbat! M-a învățat să mă iubesc pe mine. Iubirea e cea mai mare formă de energie”

09 februarie 2016 23:30

După ultimele două intervenții chirurgicale de anul trecut, Leo Iorga se recuperează bine. Acesta continuă să-și facă periodic analize și face, în mod regulat, kinetoterapie. În ciuda faptului că va începe în curând și un nou tratament citostatic și unul naturist, acesta continuă să urce pe scenă și urmează să scoată un nou album.

leo 2

Leo Iorga dovedește că e un adevărat exemplu de viața. Deși s-a luptat cu cancerul și, în prezent, tot mai are probleme de sănătate, acesta este în continuare optimist și încearca fel de fel de tratamente, chiar și naturiste, pentru a se recupera cât mai bine, dar se concentrează și pe muzică. „Boala m-a schimbat. M-a învățat în primul rând o chestie care e scrisă și îndreptățită: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Dar mai întâi, trebuie să știi te iubești pe tine ca să poți să-ți iubești aproapele și atunci mie mi-a lipsit chestia asta din cotidian, dar acum am învățat-o. Iubirea e cea mai mare formă de energie. Păcat că lumea e foarte receptivă doar la ce e rău”, ne-a declarat Leo Iorga. Acesta ne-a mărturisit că medicii l-au sfătuit să facă ceea ce îi place cel mai mult, așa că nu are de gând să se oprească din activitate și continuă să meargă la concerte. „Batem țara cu talpa și aproape am finalizat cel de-al doilea album Pact by Leo Iorga & Adi Ordean, ce se va intitula Numărul 2. Mai sunt două sau trei melodii maxim de imprimat. Până în vară sper să îl lansăm sau chiar mai repede”, ne-a mai spus acesta. Artistul susține că starea sa e bună, însă mai are câteva probleme mici de sănătate. „Starea e stabilă. Fac investigații permanente și intervin când trebuie. De exemplu, săptămâna aceasta încep un nou tratament citostatic, la decizia oncologului. În rest, merg la Târgu Mureș la recuperarea medicală. Intervențiile pe creier au determinat niște disfuncții la nivelul centrului motric, am deficit de umblat la piciorul drept. De multe ori stau pe scaun pentru că nu am stabilitate. Tot la Târgu Mureș, este și un centru de imagistică foarte profi și acolo mi s-au depistat actualele probleme de sănătate, care deocamdată sunt mici, nu e chiar așa de panică, dar recomandarea urgentă e să se ia măsuri, că așa e în genul acesta de boală. În paralel, pentru prima dată vreau să demarez săptămâna aceasta și niște investigații pentru un tratament naturist, pentru că sunt situații în care dau rezultate”, ne-a mai spus artistul.

A suferit de depresie

Totodată, acesta ne-a mărturisit că după cele două intervenții pe creier de anul trecut a suferit o depresie puternică, în urma șocului post-traumatic, pe care însă a reușit să o trateze. „Multumesc lui Dumnezeu că mi-am revenit. În ultima vreme eram derutat complet, dar a fost alături de mine un specialist fizio-terapeut-oncolog, care m-a ajutat foarte mult și a fost un mare sprijin și o recomand oricărui om care se află fie în situația mea, sau cu alte boli cronice care se datorează șocului emoțional. În cazul meu, categoric, boala a intervenit în urma unor șocuri emoționale suferite de-a lungul timpului”, a spus acesta.

„În momentul în care ești depresiv există un singur „avantaj”: faci o introspectivă care te determină să alegi între comoditatea plecării către alte tărâmuri sau lupta continuă pe care trebuie să o ai în fiecare zi aici pe pământ. Viața însăși este o luptă. Stresul este maxim și de multe ori te întrebi dacă merită. Starea mea generală este bună acum, obosesc mai repede, dar mulțumesc lui Dumnezeu dozarea pe scenă este OK și asta mă determină să merg mai departe până când pot”, ne-a mai spus Leo.

Artistul  are în aceasta perioadă mai multe concerte, unul dintre ele fiind pe 7 martie la cea mai mare berărie din București.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro