26 Iul. 2016 11:07

UPDATE| Explozii puternice la aeroportul internațional Mogadishu, soldate cu cel puțin 13 morți

Distribuie

Explozii puternice s-au auzit lângă aeroportul din capitala Somaliei, Mogadishu, a anunțat presa locală, în timp ce mai mulți oameni au publicat pe rețelele de socializare imagini cu fumul care s-a ridicat în urma deflagrațiilor.

UPDATE 12.40: Autoritățile somaleze au anunțat un nou bilanț care indică 13 morți.

UPDATE 11.06: Al-Shabaab, o organizație teroristă islamistă, a revendicat atacul, precizând că au ucis peste 12 oameni. Oamenii legii susțin însă că exploziile s-au soldat cu cel puțin șapte morți și că au avut loc la baza principală  a Uniunii  africane pentru menținerea păcii. Mai multe ambulanțe se află la locul atacului.

Martorii susțin că s-au auzit două explozii și mai multe focuri de armă în zona de lângă aeroportul Mogadishu. Un jurnalist local, Harun Maruf, susține că exploziile sunt de fapt, sunt două atacuri similare cu mașini capcane ce au fost aruncate în aer chiar lângă aeroportul internațional  Mogadishu.

 

O pală uriașă de fum s-a ridicat în zonă în urma exploziilor.  Mai mulți oamenii și-au pierdut viața în urma atacurilor, însă nu se știe numărul exact al acestora

Oficialii somalezi nu au făcut nici o declarație deocamdată.

Loading...
Comentarii