Faci bani din casă, dai declaraţie la Primărie

08 ianuarie 2016 21:45

Persoanele care deţin un imobil şi desfăşoară activităţi economice vor trebui să depună la Direcţia de taxe şi impozite a Primăriei de care aparţin o declaraţie din care să să reiasă că respectivul spaţiu are o astfel de destinaţie. Termenul de depunere este 31 martie 2016.

Astfel, de la 1 ianuarie, impozitul pe locuinţe se calculează în funcţie de destinaţia acesteia – rezidenţială sau nerezidenţială -, şi nu în funcţie de calitatea persoanei care deţine clădirea: fizică sau juridică, aşa cum era până acum. Cel care scoate un câştig financiar de pe urma locuinţei respective va trebui să declare la Primărie datele sale personale, suprafaţa clădirii şi scopul în care este folosită.
În caz contrar, acesta va fi amendat de autorităţi, amendă care se dă şi în cazul în care nu declară, până la data de 31 martie, faptul că spaţiul respectiv este sediu de firmă. Spaţiile de locuit în care se desfăşoară activităţi economice, şi cheltuielile cu utilităţile sunt înregistrate în sarcina firmei vor suporta majorări de impozit.
Firmele sau persoanele fizice cu activităţi independente (PFA, PFI) care au sediul social acasă, dar nu îşi desfăşoară activitatea în acel spaţiu, pot solicita un certificat constatator de la Registrul Comerţului prin care să dovedească faptul că nu au activitate la sediu, astfel încât să plătească impozitul fără majorări.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro