MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 21:29

Femeia care îi ia locul Angelei Merkel la conducerea CDU. Cine este Annegret Kramp-Karrenbau

Distribuie

Annegret Kramp-Karrenbauer a câştigat vineri cursa pentru succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), în urma unui vot desfăşurat la Congresul partidului, în Hamburg. 

Politiciana a obținut 517 voturi din 999, iar Friedrich Merz, 482. După anunţarea rezultatului votului de la Congres, Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită şi ”mini-Merkel”, a îmbrăţişat-o pe Angela Merkel, mentorul ei politic, potrivit Agerpres.

În discursul rostit, Annegret a cerut în principal ca partidul să-şi păstreze ”busola” şi să protejeze valorile creştine şi democrate.

Fostă şefă de executiv de land, în vârstă de 56 de ani, a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului.

Annegret Kramp-Karrenbauer susține politica tolerantă a actualului cancelar față de solicitanții de azil și este de părere că dezvoltarea economică nu poate lăsa pe nimeni în urmă.

FOTO HEPTA


Primăriile bâjbâie prin buncărele birocrației! Care e situația adăposturilor publice antidezastru aflate în administrarea consiliilor locale


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Andreea Simon, fetița de 9 ani care a dispărut ”ca o pasăre”
Loading...
Comentarii