Formarea celulelor canceroase, filmată în premieră! Ce s-a descoperit | VIDEO

01 februarie 2016 11:48 De: ,
Formarea celulelor canceroase filmată în premieră Ce s-a descoperit  VIDEO

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa, SUA, au făcut o descoperire de excepție. Au reușit să filmeze, la microscop, formarea celulelor canceroase, dar și modul în care acestea operează pentru a distruge celulele sănătoase.

Potrivit noilor descoperiri, se pare că este nevoie de cel puțin 5% celule canceroase apărute într-un organ, pentru ca boala să se declanșeze. În urma filmării formării unei astfel de maladii s-a observat că după ce apar, celulele canceroase se înmulțesc atât între ele, dar și mai grav e faptul că atrag celule sănătoase, pe care le ”îmbolnăvesc”, dând astfel naștere la tumori. Obervația este valabilă pentru mai multe tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, de plămâni, de piele și de creier.

Astfel, celulele își creează propriul mediu propice dezvoltării și încearcă să pună stăpânire pe corpul-gazdă, până când sistemul de apărare al organismului este înfrânt din cauza tumorii foarte mari sau care e răspândită în mai multe zone din corp.

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa spera ca aceste descoperiri, mai exact observarea modului în care se formează o tumoare și felul în care operează celulele canceroase, să îi ajute în găsirea unui mod de atac, a unui tratament.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro