Fotograful de război Stanley Greene a murit la 68 de ani

19 mai 2017 19:20

Fotograful de război Stanley Greene a murit la 68 de ani în Paris în urma unei boli tragice de care a suferit, a anunțat directorul festivalului de fotografie Visa pour l’image, citat de Le Monde.

Jean-François Leroy, directorul festivalului Visa pour l’image a spus ”Stnley tocmai a murit. El suferea de o boală, dar a fost mereu optimist și a luptat până la capăt”.

Născut în New York, Stanley Greene a fost activit Black Panther înainte de a deveni fotojurnalist. De-a lungul carierei sale a realizat fotografii în Afganistan, Sudan și la genocidul din Rwanda. El a realizat fotografii în fostul URSS în timpul Războiului Rece, a fost la căderea zidului Berlinului și sa făcut mai multe vizite clandestine în Cecenia, în urma acestora publicând cartea Open Wound: Chechnya 1994-2003 (Răni deschise: Cecenia 1994-2003).

În 1993, a realizat un reportaj inedit din culisele Parlamentului rus din Moscova, atacat de insurgenţi într-o revoltă pe care trupele lui Boris Elţîn au reuşit să o stopeze. În mod aproape miraculos, a reuşit să scape nevătămat

Fotografiile sale au fost caracterizate de un anumit grad de subiectivism, el considerând că depinde de jurnalist să ”ridice vplul de pe ororile care se produc în lume”.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro