Gerul ne-a lovit în forţă! Noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi de sub -20 de grade

03 ianuarie 2016 11:24

Minus 21 de grade s-au înregistrat noaptea trecută la Bucin şi minus 20 de grade în aproape toate localităţile din Harghita , în Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, iar la staţia meteo Bucin termometrele au arătat o minimă de minus 21 de grade Celsius. Meteorologii spun că noaptea trecută, dar şi în această dimineaţă s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din acaestă iarnă în zonele locuite.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 20 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo Miercurea Ciuc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, temperatura stagnând la aceeaşi valoare timp de şase ore, până la ora 9:00. Sâmbătă seară, cerul s-a degajat şi s-a instalat gerul în toate localităţile judeţului, temperaturile minime înregistrate duminică dimineaţă fiind cu cel puţin cinci grade Celsius mai scăzute decât cele de sâmbătă, potrivit Mediafax. Astfel, la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa au fost consemnate minime de minus 20 de grade Celsius, iar la staţia Bucin mercurul a coborât în termometre până la minus 21 de grade Celsius.
Şi în celelalte localităţi din Transilvania a fost o noapte geroasă şi o dimineaţă cu temperaturi foarte scăzute. În judeţul Covasna s-au înregistrat valori termice minime între minus 17 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi minus 15 grade la Sfântu Gheorghe, iar la Sibiu, la Braşov, la Câmpeni şi la Târgu Mureş au fost, duminică dimineaţă, minus 16 grade Celsius. Pe de altă parte, cea mai ridicată temperatură minimă din Transilvania, de minus 12 grade Celsius, s-a înregistrat în judeţul Alba, la Alba Iulia.
La altitudini mari, temperaturile au coborât până la minus 23 de grade Celsius la Lăcăuţi, în judeţul Covasna, şi la Vârful Ceahlău-Toaca, în judeţul Neamţ, la Vârful Omu, în Prahova, au fost minus 22 de grade Celsius, minus 21 de grade la Bucin, în Harghita şi minus 17 grade la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu.”Vremea rămâne gerosasă, cu temperaturi minime cuprinse între minus 21 şi minus 10 grade Celsius la noapte şi luni dimineaţă în Transilvania”, a spus meteorologul Narcisa Milian.
Temperaturile de duminică dimineaţă nu sunt cele mai scăzute înregistrate de meteorologii din Transilvania, minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, fiind consemnată în anul 1985, la Miercurea Ciuc.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pune la dispoziţia cetăţenilor două numere de telefon pentru semnalarea eventualelor probleme generate de îngheţ sau ninsoare, dar şi a prezenţei în stradă sau scări de bloc a persoanelor fără adăpost, pentru a fi duse la centrele sociale.

Numerele de discpecerat sunt 0800.800.868 şi 021 9844.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro