GEST IMPRESIONANT! Deşi le-a murit copilul, au donat aparatură de 40.000 de euro spitalului din Baia Mare

24 februarie 2016 20:00

La cinci luni după ce fiul lor de numai doi ani s-a înecat cu mâncare şi nu a putut fi salvat, soţii Vlaşin, Cristina şi Vasile, au adunat bani şi au donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare un echipament medical de video-bronhoscopie în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Un videobronhoscop care, poate, i-ar fi putut salva viaţa copilului lor.

Video-bronhoscopul a fost achiziționat ca urmare a campaniei demarate de Cristina și Vasile Vlașin, părinții lui Luca, băiețelul care s-a stins din viață anul trecut, în 11 noiembrie. În 23 septembrie Luca s-a înecat cu mâncare, el părăsind această lume 49 de zile mai târziu, scrie voceatransilvaniei.ro.

”Când am decis să facem acest lucru era pe drumul de întoarcere de la Cluj spre casă şi atunci am decis să începem de undeva. Ştiţi cu toţii că am solicitat tuturor celor care vor participa alături de noi la înmormântare să nu aducă flori, să nu aducă coroane ci să doneze contravaloarea florilor pe care ar fi vrut să le cumpere. Au trecut trei luni de atunci. Florile şi coroanele ar fi devenit gunoi imediat, la foarte scurt timp. Poate ar fi fost un moment foarte fastuos să fie foarte multe coroane dar iată că florile acelea s-au transformat într-un echipament care va putea oferi cu siguranţă o şansă în plus la viaţă copilaşilor ajunşi în situaţia în care a fost şi Luca”, a declarat Vasile Vlaşin pentru sursa citată.

Cu toate că şi-a atins scopul propus iniţial familia Vlaşin nu se opreşte aici. Pe lângă cursurile de resuscitare cardio-respiratorie a copiilor, pe care Spitalul Județean le organizează începând cu data de 1 martie 2016, broşurile cu instrucţiuni care vor fi distribuite în toate maternităţile din ţară, urmează şi un alt proiect, mult mai amplu.

“Noi nu ne vom opri aici. O dată predat acest echipament spitalului din Baia Mare, chiar de astăzi vom înainta un memoriu Ministerului Sănătăţii. Dacă va fi nevoie vom lansa o petiţie publică prin care vom solicita ca toate spitalele din România sau cel puţin spitalele judeţene să fie dotate cu un astfel de aparat. O spun asta în premieră şi nu am vrut să spun asta înainte de ne îndeplini obiectivul acesta. Probabil dacă am mai face un efort am reuşi să mai dotăm un spital într-un judeţ sau poate încă într-unul dar dacă vă uitaţi pe fluxurile de ştiri sau daţi o căutare pe internet după video-bronhoscop şi copii decedaţi o să găsiţi foarte multe situaţii în care medicii spun că au făcut tot ce le-a stat în putinţă dar în lipsa unui echipament cu care să acţioneze nu s-a putut face mai nimic. Şi a murit o fetiţă la Roman, şi un băieţel la Neamţ şi încă unul la Iaşi. Efortul pentru Ministerul Sănătăţii nu ar fi mai mare de 2.000.000 de euro, adică nimic pentru bugetul lor. Chiar astăzi vom înainta acest memoriu către minister”, a mai spus Vasile Vlaşin pentru www.voceatransilvaniei.ro.

Sursa foto: www.voceatransilvaniei.ro.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro