Gestul emoționant făcut de Costel Busuioc pentru familia lui! A dat cu piciorul la 2.000.000 $ ca să rămână alături de copiii lui

31 ianuarie 2016 23:30

Costel Busuioc, zidarul-tenor, care a făcut furori în anul 2008, după ce a câștigat un concurs de talente în Spania, intitulat „Hijos de Babel”, fiind imediat poreclit „Pavarotti din Carpați” se bucură de un succes uriaș. Acesta se pregătește să scoată al șaselea CD, iar luna viitoare va pleca,  timp de un an,  într-un turneu în SUA și Canada.

Au trecut 8 ani de când a fost mediatizat intens pentru succesul său din Spania, însă oamenii încă îl mai recunosc pe stradă.

„Lumea încă mă mai strigă Pavarotti din Carpați (n.red.-Luciano Pavarotti) și mă deranjează. Eu sunt Costel. Pavarotti e un monstru sacru, e prea mult pentru mine. A cântat sute de repertorii, eu n-am cântat. M-am apucat la o vârstă târzie”, ne-a spus Costel Busuioc.

Cu toate acestea, tenorul român susține că concursul nu i-a schimbat viața foarte mult.

„Doar că nu mai dau cu mistria, dar muncesc în altă parte. Adică studiez foarte mult, trebuie să învăț partituri, învăț teorie muzicală, iar toate astea au fost ceva nou pentru mine. Am crezut că va fi foarte ușor, însă e greu, dar foarte plăcut”, ne-a declarat acesta.

Costel spune că deși vara trecută a cântat în SUA, iar luna viitoare pleacă din nou în turneu, timp de un an, în Canada și SUA, în România nu prea are concerte. El a încercat să cânte, în 2010, la Iași, la Arad, la filarmonica din Cluj, când se afla în promovarea CD-ului lui „Secondo”, scos de o cunoscută casă de discuri, cu care a semnat un contract după câștigarea concursului „Hijos de Babel”, însă a fost refuzat. „Mi-au spus că nu sunt genul lor”, susține Costel. Artistul a scos până acum cinci CD-uri, două cu calțonete, două cu colinde și unul cu muzică creștină. În plus, ne-a mărturisit însă că pe lângă „Hijos de Babel”, a câștigat și alte concursuri, printre care unul de romanțe, intitulat „Roze pe Bega” în 2014, când a luat un premiu de 1.000 de euro.

copii costle busuioc

”Decât să am niște copii cu bani și să fie golani, prefer să stau acasă cu ei”

De altfel, Busuioc ne-a povestit că a fost nevoit să facă o pauză destul de mare în carieră, pentru că a vrut să se dedice familiei și creșterii copiilor, reușind totuși să se întrețină în acea perioadă din banii pe care îi câștigase din muzică.

„Soția mea nu putea să facă față, că sunt patru copii, totuși. Avea nevoie de soțul ei, de tatăl copiilor să stea lângă ei și am rămas lângă ei. Am refuzat, în acest fel, două oferte de turneu în Asia, una de trei ani și una de doi ani și jumătate, care puteau să însumeze peste 2.000.000 de dolari. Dar am zis că decât să am niște copii cu bani și să fie golani, prefer să stau acasă cu ei să-mi ajut soția să îi crească”, ne-a mai declarat Busuioc.

Însă, acesta a recunoscut că dacă nu va mai face bani din muzică, se va întoarce, cu drag, să lucreze în construcții, să fie zidar.

De asemenea, susține că i-ar plăcea foarte mult să cânte cu Angela Gheorghiu, pe care o adoră și o apreciază enorm, dar i-ar plăcea să urce pe scenă și alături de celebra soprană rusă Anna Netrebko.

Costel Busuioc a încercat în mai multe rânduri, fără succes, să își facă intrarea în lumea operei. Pentru a-și întreține familia, s-a angajat în 2006 ca muncitor în Spania, unde a participat la concursul muzical „Hijos de Babel”, emisiune dedicată emigranților stabiliți pe pământ spaniol, iar la începutul anului 2008, în noaptea de 12 spre 13 martie a fost anunțat drept câștigător, fapt pentru care a primit un premiu de 100.000 de euro și a semnat un contract cu casa de discuri Sony BMG, astăzi Sony Music Entertainment.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro