MENIU CAUTĂ
10 Mar. 2009 11:51

«Hăne» şi-a găsit sponsori cu averi de 140.000.000 $

Distribuie

3941-131450-hane.jpg

Victor Hănescu (27 de ani), al 39-lea jucător al lumii, se bucură de ceva vreme de un sprijin material consistent din partea Prinţilor Dimitrie şi Eric Sturdza.

Într-o lume a tenisului în care condiţia primordială pentru a deveni jucător mare o constituie potenţa financiară, Hăne' a avut şansa unei strânse prietenii cu familia princiară. Atât Dimitrie, cât şi Eric Sturdza s-au oferit să-l sponsorizeze, singura condiţie fiind ca Uriaşul' de 1,98 m să poarte în timpul meciurilor pe tricou, în dreptul umerilor, inscripţiile companiilor deţinute de cei doi.

A primit cadou un Audi A4

Dimitrie Sturdza (71 de ani), născut la Iaşi, conduce una dintre cele mai mari societăţi de cosmetice din lume, Déesse, şi are o avere aproximată la 140 de milioane de dolari. S-a apropiat de Hănescu în special datorită fiului său, Ştefan, care l-a plăcut de când l-a văzut jucând prima oară. Pentru Victor, sprijinul a contat enorm, mai ales în perioada în care o gravă accidentare la spate l-a scos multe luni din circuitul profesionist. Când nu mai era nimeni lângă mine, ei şi-au ţinut promisiunea. E o familie deosebită. Sunt oameni de calitate', a explicat Hănescu. Suma exactă n-a vrut s-o divulge, dar cert e că, pe lângă partea financiară, tenismenul a primit cadou şi un Audi A4, marca lui preferată de autoturisme.

3941-131451-stur.jpgAnul trecut, în Elveţia, Dimitrie Sturdza s-a deplasat la Gstaad, special pentru a-l vedea pe Victor pe teren, iar prezenţa Prinţului a contat enorm în cucerirea primului trofeu ATP din carieră. Şi unul dintre cei doi fraţi, Eric, patronul Banque Barings Brothers Sturdza, l-a ajutat în egală măsură şi asta încă de acum şase ani, când l-a văzut la Roland Garros şi l-a apreciat pentru modestia, seriozitatea şi disciplina lui. Tot Eric a susţinut financiar, anul trecut, turneele ţiriac Futures' organizate în România.

Dimitrie a jucat în Cupa Davis pentru Elveţia

La vârsta de zece ani, fraţii Dimitrie, Eric şi George Sturdza s-au stabilit în Norvegia. Acolo, Dimitrie a terminat liceul, pentru ca ulterior să devină absolvent al Institutului Politehnic din Lausanne (Elveţia) – secţia fizică atomică. După studii, s-a axat pe tenis de performanţă, devenind numărul 1 în Elveţia şi jucând de 42 de ori în Cupa Davis, între 1964 şi 1978. Dimitrie a avut ocazia să joace chiar împotriva României, dar a refuzat.

Sunt urmaşii lui Vodă Sturdza

Dimitrie, Eric şi George sunt urmaşii lui Mihail Sturdza, care a primit titlul boieresc de logofăt în secolul XVIII, pentru ca la începutul secolului XIX să urce pe tronul Moldovei. Mihail Sturdza a domnit între 1834-1849 şi a fost dat jos de pe tron în urma revoluţiei de la 1848, fiind cel care a înfiinţat prima universitate din ţară.

Partener de afaceri cu Țiriac

Împreună cu Ion ţiriac şi cu fostul tenismen argentinian Guillermo Vilas, Dimitrie Sturdza a deţinut acţiunile unui lanţ de academii de tenis, denumit Vitis, după primele litere ale numelor celor trei. Între timp, toţi au renunţat la o parte din afacerile pe care le deţineau în Elveţia, Anglia şi Franţa.

Loading...
Comentarii