MENIU CAUTĂ
14 Mai. 2013 11:02

INTERIVU EXCLUSIV | Nicu Covaci: „La dimensiunile numelui PHOENIX cei mai mulţi se gândesc că noi înotăm în bani!”

Distribuie

Grup stindard pentru muzica noastră, Phoenix este acum Nicu Covaci (chtară,voce), Bogdan Bradu (voce), Cristi Gram (chitară), Volker Vaessen (chitară bass),Dzidek Marcinkiewicz (clape) şi Ionuţ Micu (tobe). Aflat acasă, la Morayra (Spania), Nicu Covaci, omul ce a ţesut cea mai frumoasă poveste a unui formaţii româneşti vorbeşte, într-un dialog de la distanţă, despre ce s-a mai întâmplat cu muzicienii de au demisionat ori au fost daţi afară din trupă (Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, Ioji Kappl, Mani Neumann), şi despre ce vom primi de la Phoenix.
Trupa s-a primenit ca niciodată şi s-a asezat la o componenţa tânără. Se cântă mai cu pofta?
Sincer să fiu întineresc şi eu alături de tinerii mei colegi. Se cântă cu mare pofta căci se cânta mai disciplinat şi mai tehnic ca în alte vremuri când participanţii vroiau doar să-şi etaleze talentele personale şi să încaseze bani.
Ne puteţi spune ceva titluri? Unde va fi imprimat cd-ul?
Avem pregătite piese pentru încă cinci albume, dar, sincer să fiu, un-mi permit să scot albume doar ca să mă las furat. Lucrăm intens la acel proiect monumantal ce se cheama „ANTE-MIORIŢA”. Primele înregistrări de piese s-au făcut acum, se lucrează la texte şi scenariu. Opera va fi susţinută pe scena de formaţia Phoenix dar va fi oferită şi teatrelor muzicale din ţară care au posibilitatea de a o lua în stagiuni. Mai sunt şi înregistrări cu noii membri ai formaţiei, zilele astea va apărea un nou videoclip la melodia „Meşterul Manole” cu actiala componenţă.
Editati primul album nou după ani de la precedentul.
Producţia unui CD , inclusiv munca de înregistare, costă, să zicem un 15 000euro şi dacă se vând 1000 de bucaţi primeşti înapoi 1000 euro. Deci ai un minus de 14 000 euro. Toţi aşa zişii fani ne fura pita de la gură! Primul care şi-a cumpărat CD-ul îl pune imediat pe internet şi, din a doua zi ,şi-l copiaza fiecare gratis S-a terminat cu discurile. Trebuie să înoţi în bani ca să mai produci ceva Şi asta din cauza sistemului de internet care nu apără autorii şi a fanilor fără educaţie şi şira spinării…
În ultimii ani, o grămadă de paraziţi fac loc în cuibul Phoenix-ului, în speranta că vor ciuguli bani?
La dimensiunile numelui PHOENIX cei mai mulţi se gândesc că noi, membrii formaţiei, înotăm în bani şi le lasă gura apă. Personal, având o educaţie pro-germană sunt obligat să cred omul pâna la proba contrarie, dar atunci e cam târziu şi românii sunt iuţi în şmecherii. Am avut mulţi aşa zişi manageri şi a trebuit să-i trimit la plimbare pe toţi, i-am prins cu ocaua mica şi le-am dat liber. Din păcate lumea se înfurie pe PHOENIX , deci pe mine , acolo unde au rămas lucruri neplătite sau neînţelegeri.
De ce, în anul aniversar, Phoenix a avut o prezenţă palidă?
La ora aceasta avem mulţi duşmani care ne sapă, iar cei care ar putea să ne sprijine devin nesiguri. În formaţia Phoenix , eforturile şi sacrificiile permanente cerute sunt enorme, astfel unii au rezistat un an, alţii doi, alţii jumatate de an. Mulţi au trecut la alte categorii de biz, că la nunţi înmormântări, avorturi se câştiga mai bine cu eforturi mai mici. Prin Phoenix au trecut astfel vreo 40 de membri în cei 50 de ani de existenţă. CINE ESTE CU MINE PE SCENA ESTE PHOENIX cine nu este un trădător. Din Phoenix nu a fost NIMENI dat afară, şi-au luat tălpăşiţa când au crezut ei de cuviinţă fără să spună un cuvânt, fără să se scuze sau să dea vreo explicaţie. Lucrez acuma la volumul II al cărţii „Phoenix” care cuprinde momente tragice şi ruşinoase din istoria noastră , istorie care nu vroiam să o fac cunoscută publicului dar sunt obligat să fac aceasta pentru că altfel publicul va rămâne cu un tablou fals despre noi şi despre mine.

Loading...
Comentarii