19 Ian. 2016 12:52

Israelian urmărit internațional pentru omor, reținut în Iași

Distribuie

Poliţiştii de investigaţii criminale şi cei de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au depistat, într-o sală de jocuri din municipiul Iaşi, un bărbat, de 32 de ani, cetăţean israelian, Kasuth Husam, care era urmărit internaţional.
Cel în cauză era căutat de autorităţile israeliene pentru săvârşirea a două fapte de omor pe teritoriul Israelului, în cursul lunii noiembrie 2015 şi conspiraţie la comiterea acestor fapte.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.
Acesta a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare, în vederea extrădării.
Activităţile au fost coordonate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R..
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de Informaţii, precum şi de sprijinul Serviciului Județean de Imigrări Iaşi.
Informaţii de background:
La data de 17 ianuarie a.c. Inspectoratul de Poliție Județean Iași a primit o cerere de arestare în vederea extrădării, emisă de autorităţile judiciare israeliene pe numele cetăţeanului israelian.
Întrucât existau date că persoana în cauză a intrat în România în cursul lunii decembrie 2015 ca turist şi intenţiona să părăsească teritoriul ţării pentru a se deplasa în Maroc, s-a dispus atât urmărirea naţională, cât şi consemnul la punctele de trecere a frontierei.
 
 

Loading...
Comentarii