MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 13:45 , de Cătălin Lupășteanu

Judecătoarea care a ținut șapte ani dosarul insolvenței unui post tv, suspendată șase luni din funcție

Distribuie

Magistrații Secției pentru Judecători din CSM au stabilit, miercuri suspendarea din funcție pentru șase luni de zile a judecătoarei Tribunalului București, Mariana Moncea, cea care de șapte ani are în lucru dosarul insolvenței postului de televiziune Realitatea.

Decizia de miercuri a fost luată cu în majoritate, repsectiv, nu toți judecătorii din Secție au fost de acord cu această masură stabilită de majoritatea magistraților.

Această decizie nu este definitivă iar hotărârea Secției pentru judecători din CSM poate fi atacată de magistratul TB în termen de 15 zile la Completul de cinci judecători al ICCJ.

Abaterea

Șecția a discutat în urmă cu o săptămână raportul Inspecției Judiciare în cazul magistratului Moncea, care a relevat abateri disciplinare a judecătoarei prevăzute de articolul 99 din Legea magistraților.

Articolul 99 litera l, cel pentru care a fost trimisă în fața colegilor săi prevede că sunt abateri disciplinare „neîndeplinirea obligației privind transferarea normei de bază la instanța sau parchetul la care funcționează'.

Ce a cercetat IJ

Inspecţia Judiciară a găsit-o vinovată pe judecătoarea Mariana Moncea pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul menționat, respectiv de imixtiuni în alte cauze.

Mai precis, Inspecția Judiciară a găsit-o vinovată pe judecătoarea Moncea pentru că a purtat discuții cu mama apelantei despre un dosar aflat pe rolul instanţei, a solicitat grefierului accesare în aplicaţia ECRIS a respectivului dosar şi a abordat membrii completului de judecată învestiţi cu soluţionarea cauzei'.

Citește și Centrul de informare turistică de pe strada Lipscani, la un pas de a fi închis. Centrul ajută, anual, peste 12.000 de turiști

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii