06 Ian. 2016 23:45

La doar un an, ar putea fi supusă unui transplant de ficat

Distribuie

Cecilia a dat piept, fără să vrea, la o vârstă mult prea fragedă, cu o boală cumplită. După ce la doar 8 luni a fost diagnosticată cu cancer la ficat, la un an şi o lună, micuţa a fost operată, la Spitalul Fundeni din Capitală, de o echipă de medici condusă de prof. Irinel Popescu. Se întâmpla la jumătatea lui octombrie 2015.
La vremea respectivă, echipa de doctori intra în sală pentru a extirpa întreaga tumoare canceroasă, dar pregătită şi pentru un posibil transplant. Şansa însă i-a surâs copilei, iar chirurgii au reuşit să-i cureţe ficatul fără a mai fi nevoiţi să facă şi alte intervenţii.
Totul a decurs bine o perioadă, ba chiar mai mult, în luna decembrie, Cecilia a fost externată, putând să-şi petreacă Sărbătorile acasă, în oraşul Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, alături de surioara ei mai mare. Însă, în urmă cu doar câteva zile, părinţii au observat că pielea copilei începe să se îngălbenească.

Salvarea vine de la cea care i-a dat viaţa

Din păcate, pentru micuţa de un an şi o lună lupta cu boala nu s-a încheiat odată cu operaţia la care a fost supusă. În urmă cu doar câteva zile, pielea copilei a început să se îngălbenească, iar părinţii au dus-o imediat la un control. În urma unei ecografii s-a constatat că structura ficatului s-a modificat.
“S-a simţit foarte bine o perioadă. Avea poftă de mâncare, de joacă, era plină de viaţă. Din nefericire însă, se pare că tumora s-a reîntors, iar dacă RMN-ul pe care îl face astăzi (n.r.- ieri) confirmă suspiciunile medicilor, Cecilia va fi supusă unui transplant de ficat”, ne-a declarat, mâhnit, tatăl ei. Copila se află deja internată pe Secţia de Oncopediatrie a Spitalului Fundeni, iar dacă medicii vor decide că este nevoie de transplant, cea care îi va da o nouă şansă este chiar mămica ei, cu care micuţa este compatibilă.
La Institutul Fundeni s-au efectuat până acum nu mai puţin de 60 de transplanturi pediatrice. Primul de la mama la fiică a fost cel din anul 2000, când Timeea Balogh a primit o porţiune din ficatul mamei sale, la doar un an şi trei luni.

Comentarii
← Inchide