MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2008 19:20

La Tuzla va luati brevetul de pilot

Distribuie

In timp ce salile pentru examenele de obtinere a permisului auto sunt pline ochi, alti tineri se pregatesc intens sa se deplaseze prin aer. Aerodromul Tuzla, situat la 20 de kilometri de municipiul Constanta, gazduieste, pe langa zborurile utilitare si acrobatice, si o scoala de pilotaj.


Directorul aerodromului de la Tuzla, Adrian Vasilache, sustine ca salile scolii sunt uneori neincapatoare, existand destul de multi tineri care doresc sa devina piloti. ‘Scoala si-a inceput activitatea in urma cu un an si jumatate. De atunci si pana in prezent, aproximativ 80 de tineri si-au obtinut brevetul de zbor’, ne-a spus Adrian Vasilache. Cursurile se desfasoara pe parcursul mai multor luni, in functie de capacitatea elevului de a invata. ‘Multi dintre cei care se prezinta aici pentru a obtine brevetul de zbor nu au permis de conducere auto’, a mai precizat directorul aerodromului.


Cursurile costa 6.000 €


Cu toate acestea, scoala de pilotaj nu este destinata celor care doresc sa faca un hobby din acesta. Brevetul de zbor obtinut in prima faza poate fi utilizat doar pentru pilotarea avioanelor utilitare de mici dimensiuni, iar pentru aceasta, cursantul trebuie sa scoata din buzunar cel putin 6.000 de euro.

Totusi, pentru ca pretul destul de piperat sa nu reprezinte un impediment, doritorii au posibilitatea de a plati si in rate.
Conducerea scolii spune ca toti cei care se prezinta la aceste cursuri intentioneaza sa isi continue pregatirea in domeniul aviatic pentru a ajunge piloti de linie, aceasta fiind doar prima etapa din pregatirea lor. ‘Aparent poate parea dificil, mai ales daca dupa primele zboruri nu reusesti sa te obisnuiesti cu senzatiile din aer. Dupa cateva cursuri, uiti de frica si esti superincantat’, a declarat unul dintre cursanti.


 

Loading...
Comentarii