MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 22:33

Lia Olguța Vasilescu, în scandalul rectificării bugetare: „Iohannis ne trimite acasă ca pe școlari”

Distribuie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus, marți seara, că executivul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară, întrucât au fost programate "plăți necesare și urgente", iar avizul CSAT este unul consultativ. Ea a mai menționat că decizia va aparține juriștilor, care discută pentru a vedea cum se poate ieși din acest "impas".

Lia Olguța Vasilescu a spus, marți seara, într-o intervenție la România TV, că președintele Klaus Iohannis a recunoscut că Guvernul are bani de salarii și pensii, dar că problema ar fi bugetul SRI, despre care a spus că este mai mare decât al altor ministere, precum al Energiei sau cel pentru Mediul de Afaceri.

Vasilescu a mai precizat că executivul nu putea să prevadă inundațiile din primăvară, pentru care a fost nevoie de bani, iar acum este necesară suplimentarea fondurilor pentru a se plăti despăgubiri pentru cei afectați de pesta porcină.

Întrebată dacă se va face o nouă propunere de rectificare bugetară, Vasilescu a afirmat: „Nu există aşa ceva, să facem o nouă rectificare bugetară, nu există, pentru că am programat toate aceste plăţi care sunt necesare şi urgente. Facem acum o nouă rectificare? Ne trimite acasă ca pe şcolari, duceţi-vă şi refaceţi-vă temele şi veniţi la mine şi lăsaţi-mi banii de la serviciile secrete şi de la Administraţia Prezidenţială în pace? Nu înţelege că nu e şeful Guvernului, are alte atribuţii, iar acel aviz e consultativ. Foarte bine, nu s-au înţeles în CSAT, ieşea aviz negativ şi mâine puteam să facem rectificarea bugetară”.

Ministrul Muncii a spus că se așteaptă ca juriștii să se pronunțe pentru a vedea care este ieșirea din acest „impas”.

„Aşteptăm ca juriştii să se pronunţe (…) noi nu putem să renunţăm la ceea ce ne-am propus să facem în această rectificare bugetară. Este o decizie pe care o vor lua juriştii, ştiu că la ora actuală se discută ca să vedem cum ieşim din acest impas”, a spus Vasilescu.

CSAT nu a putut aviza, marți, bugetele instituțiilor de securitate, pentru că nu s-a stabilit consensul în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, o premieră în istoria acestui for de decizie. Adică nu au fost cu toții de acord asupra formei finale. Președintele Iohannis a ieșit într-o declarație publică și a cerut Guvernului să vină cu un alt proiect de rectificare, în care să nu se mai regăsească tăierile din sistemul de apărare și să renunțe la „șicanele politice”. Guvernul a replicat imediat, prin vocea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a anunțat că, potrivit legii, Executivul este obligat doar să ceară avizul CSAT, dar nu să îl și obțină.


CITEȘTE ȘI: Conturile Simonei Halep continuă să se rotunjească. Ce sumă ar putea primi din partea WTA


 

Loading...
Comentarii