EXCLUSIV / Libertatea a aflat cât a valorat ”bunăvoința” lui Măgureanu, fostul șef al SRI. Apartamentul lui Crin Antonescu, mai ieftin cu 150.000 de euro decât al vecinului

21 martie 2016 23:30

Fostul lider PNL, Crin Antonescu, și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, au cumpărat în 2009 o locuință cu 248.000 de euro. Vecinul de alături a trebuit să plătească 400.000 de euro pentru un apartament asemănător. Blonda Alina Petre, fostă noră a lui Virgil Măgureanu, a sesizat deja DNA-ul, susținând că firma Romprest a achitat restul din prețul real al casei.

 

Crin Antonescu, politicianul care a fost la un pas să fie actualul președinte al României, inițial acesta trebuia să candideze în locul lui Klaus Iohannis, a beneficiat de o “bunăvoință” de 150.000 de euro din partea familiei unui fost șef de  serviciu de spionaj când și-a achiziționat apartamentul de lux de pe malul Lacului Herestrău.

În 2009, acesta și soția sa, actualul europarlamentar Adina Vălean, au cumpărat o locuință cu 248.000 de euro, așa cum ne-a declarat chiar Antonescu. În preț era inclus și TVA-ul. Apartamentul de lux era amplasat într-un imobil de pe strada Zăgazului din Capitală. Clădirea a fost construită de familia lui Virgil Măgureanu, fostul director al Serviciului Romând de Informații (SRI) între 1990 -1997.

Blondina care l-a pârât pe președintele interimar

Alina Petre, blondina pusă pe reclamații, care a fost căsătorită cu Marian Măgureanu, fiul lui Virgil Măgureanu, a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) de faptul că fosta sa familie prin alianță s-a implicat într-un matrapazlâc când i-a dat ieftin locuința lui Crin Antonescu. Conform denunțului său și al lui Florin Ghiulbenghian, fost angajat al lui Virgil Măgureanu la firmele sale de consultanță, măgurenii i-au vândut cu jumătate de preț apartamentul de la etajul trei, prima scară, din imobilul de pe strada Zăgazului, iar restul de plată a fost achitat de compania Romprest.

Crin Antonescu a negat public că ar fi fost implicat în aceste manevre. „Nu am habar. N-am absolut habar de toate chestiile astea. Orice astfel de acuzaţii sunt aberante şi lipsite de temei”, a declarat Antonescu în legătură cu aceste denunțuri ale nurorii lui Măgureanu. Mai mult, și compania Romprest a precizat că firma nu a cumpărat vreodată un apartament în imobilul de pe strada Zăgazului și nici nu a finanțat construcția clădirii.

Vecinul lui Crin își vinde apartamentul cu 440.000 de euro

Chiar dacă juridic doar procurorii DNA vor stabili dacă denunțul Alinei Petre este aberant sau credibil, cert este că prețul apartamentului lui Crin Antonescu a fost mai ieftin decât cel plătit de un vecin. Acesta stă tot la etajul trei și și-a scos locuința de lux la vânzare, identică cu a familiei Antonescu, la sfârșitul anului trecut.

Vecinul lui Crin Antonescu a plătit în jur de 400.000 de euro pe locuință, așa cum ne-au transmis agenții acestuia, cam cu 150.000 de euro mai mult ca actualul senator liberal. Apartamentul vecinului are o suprafață utilă de 175 mp plus terase. Este compartimentat cu living, cu zona de dining, bucătărie închisă, grup sanitar de serviciu , trei dormitoare fiecare cu grup sanitar. Proprietarul locuinței din imobilul construit de familia Măgureanu a cerut pentru apartamentul său suma de 440.000 de euro, în care este inclus și TVA-ul.

Fostul candidat la funcția de președinte al României și soția sa au luat pentru 248.000 de euro un apartament compus tot din cinci camere – un living, cameră de masă și trei dormitoare cu baie fiecare – plus două băcătării, baie suplimentară, dreesing, hol, toate având o suprafață utilă de 205 mp.

“Nu mă pricep la piața imobiliară. Este normal să fie această diferență de preț în opinia mea. Eu am luat apartamentul nemobilat, nefinisat și chiar și fără țevi. Cred că așa s-ar explica diferența de preț cu vecinul”, ne-a explicat Crin Antonescu.

Citește și: Blonda care aruncă în aer scena politică înainte de alegeri

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro