11 Oct. 2017 15:22 , de Valentina Postelnicu

Liviu Dragnea, mesaj cu subînțeles către colegii din partid, cu o zi înainte de CEx: ”Dacă vreţi să mă pedepsiţi, puteţi să mă pedepsiţi”

Distribuie

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis, miercuri, colegilor de partid, un mesaj cu subînțeles, la o zi înainte de decizia din CEx privind remanierea și confruntarea dintre Guvern și partid. El a afirmat că eu nu a dat curs la o negociere politică şi nici nu a discutat în partid despre funcțiile de conducere de la Curtea de Conturi. ”Îmi asum, dragi colegi, asta. Dacă vreţi să mă pedepsiţi, puteţi să mă pedepsiţi”, a spus el.

„Ştiu că sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt supăraţi că eu n-am dat curs la o negociere politică şi să discutăm şi în partid. Şi îmi asum, dragi colegi, asta. Dacă vreţi să mă pedepsiţi, puteţi să mă pedepsiţi. Dar vreau să vă spun ceva – cel mai important lucru este ca aceşti oameni şi următorii doi care vor veni să nu aibă nicio dependenţă politică. Pentru că ei nu trebuie să facă ceea ce au făcut alţii de dinainte, inclusiv membrii PSD – ca să lăsăm asta cu membrii PSD care au făcut pentru PSD şi împotriva altora. Este important ca ei să înţeleagă – şi asta îi rog – depinde de fiecare dintre ei dacă vor înţelege pentru ce au fost susţinuţi”, a declarat Dragnea în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului la dezbaterea cu privire la desemnareaconducerii Curţii de Conturi, dupăexpirarea mandatului lui Nicolae Văcăroiu.

Dragnea a dat asigurări că nu există politizare la Curtea de Conturi. „Înţeleg că ceea ce am susţinut noi – ca această instituţie să nu mai fie politizată – nu e bine. Niciunul de acolo nu este membru PSD sau membru ALDE. Absolut niciunul. Sigur, din câte am înţeles, dacă era o negociere politică, bineînţeles că tot de la această tribună probabil că aceleaşi personaje spuneau că PSD a luat Curtea de Conturi, punând un preşedinte sau un vicepreşedinte. Deci, indiferent cum ar fi, nu era bine. Mai sunt două posturi libere de consilieri. Nu cred că cineva a oprit pe cineva să-şi depună candidatura pentru acele posturi. Deci, liber la politizare”, a spus preşedintele Camerei.

El a mai vorbit de necesitatea unei discuţii serioase despre legea Curţii de Conturi.

'Sunt prea multe instituţii care doar aşteaptă să pedepsească, nu e nicio instituţie în România astăzi care să se ocupe de prevenţie. Interesul nostru ca stat şi ca naţiune care este? Să fie pedepse după pedepse sau să avem cât mai puţine greşeli şi societatea să funcţioneze bine? Nu s-a vorbit de asemenea poate despre unele abuzuri (…) care au fost făcute de unii funcţionari sau consilieri de la Curtea de Conturi. Şi de-a lungul anilor s-a tot vorbit despre aceste lucruri. Cred că acestea sunt cele mai importante probleme”, a mai spus liderul PSD.

Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. Să ne revenim: Liviu Dragnea, primul președinte 'ne-premier' al PSD, conduce totuși guvernul României

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii