MAE avertizează că vama Giurgiu – Ruse s-ar putea aglomera în perioada minivacanței de Sfânta Maria

11 august 2017 14:15

Vama Giurgiu – Ruse s-ar putea aglomera în perioada minivacanței de Sfânta Maria, iar în alte puncte de trecere a frontierei ar putea crește timpii de așteptare, a avertizat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe.

Numărul mașinilor care tranzitează vama Giurgiu – Ruse va crește de vineri până marți, când românii sunt în minivacanța de Sfânta Maria. Persoanele care vor să intre sau să iasă din țară pe la frontiera cu Bulgaria ar putea aștepta un timp mai lung la vamă, pentru că trebuie să plătească taxa de pod, potrivit atenționării MAE.

Aglomerație ar putea fi în vama Giurgiu – Ruse vineri seara și sâmbătă dimineața, pe sensul de ieșire din România, precum și marți seara, pe sensul de intrare în România.

Șoferii pot afla care sunt timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei de pe aplicația”Trafic Online” a Poliției de Frontieră.

Români care tranzitează Bulgaria și vor să ajungă în Grecia, pot alege, dacă este aglomerație la vama Makaza, punctele de frontieră limitrofe Zlatograd și Ivaiylovgrad, pe unde pot circula autovehiculele cu masa de până în 3,5 tone și mașinile de cel mult 8+1 locuri, a mai anunțat MAE.

Românii care ajung în Bulgaria în minivacanța de Sfânta Maria și au nevoie de ajutor, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call în regim de permanență. În cazurile care impun o intervenție imediată, români pot suna la telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Traficul se va aglomera și pe Autostrada Soarelui, șoferii putând alege pentru a evita ambuteiajele mai multe rute alternative.


Citește și: Alarmă! Ouă infestate cu un pesticid periculos, depistate în România

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro