MENIU CAUTĂ
20 Noi. 2015 21:45

Mănâncă peşte! Iată trei reţete delicioase, de post

Distribuie

Plăcintă cu ton

55 min, aprox. 50 de lei
Ingrediente aluat: 260-280 ml apă, 500 g făină, 25 g drojdie proaspătă, o linguriţă de zahăr, 6-7 linguri de ulei, o linguriţă de sare;
- umplutură: 600 g ton în ulei, 1 ardei gras roşu, 1 morcov, o ceapă, sare, piper după gust, sucul de la 1/2 de lămâie, 5-6 linguri ulei de măsline.
Preparare: se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază; se adaugă o lingură de apă şi puţină făină. Se lasă într-un loc cald să crească. Se cerne făina. Se adaugă maiaua în mijlocul făinii, cu restul de apă, sare şi ulei. Se frământă un aluat elastic, care se lasă la crescut cam o oră. Aluatul trebuie să îşi dubleze volumul. Se pregăteşte umplutura: se curăţă morcovul; ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe. Se pun într-o tigaie, cu capac, în cele 5-6 linguri de ulei, şi se lasă să se înăbuşe 10 minute. Se desfac conservele de ton şi se scurg bine. Se zdrobeşte tonul cu o furculiţă, se adaugă sucul de lămâie, sare, piper după gust şi legumele călite şi răcite. Din aluat se întind două foi groase, rotunde. Una se pune la baza formei unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi se pune compoziţia de ton şi se acoperă cu a doua foaie. Se dă apoi la cuptor, la foc potrivit (180 de grade C), 35-40 de minute. În ultimele 10-15 minute se unge plăcinta cu uleiul scurs din conservele de ton. Se taie rece.

Tagliatele cu scoici

30 min, aprox. 30 de lei
Ingrediente: 400 g tagliatele, 1 kg scoici, 100 g margarină, 2 căţei de usturoi, 50 ml vin alb, pătrunjel, 300 g roşii cherry, o lămâie, sare, piper măcinat.
Preparare: se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor, apoi se pun la scurs. Între timp, se spală sub jet de apă rece, cu periuţa, toate scoicile şi se pun într-o strecurătoare. Margarina şi usturoiul feliat se pun într- un wok, pe foc mic la încins. Se adaugă scoicile, se amestecă, iar după un minut se toarnă vinul, apoi roşiile tăiate în jumătăţi. Se acoperă şi se lasă să fiarbă două minute. Se dă deoparte şi se pune zeama de lămâie şi, după gust, pătrunjel verde tocat mărunt. Apoi se adaugă pastele scurse, se amestecă şi se asezonează cu sare şi piper.

Pârjoale din peşte

40 min, aprox. 25 de lei
Ingrediente: 500 g file de peşte alb (cod, somn, crap, ştiucă, şalău, merluciu), 3 linguri făină, 3 linguri cu pesmet, 3 cartofi, două cepe, un morcov, 6-8 căţei de usturoi, mărar şi pătrunjel, două linguri ulei, boabe de muştar, enibahar şi piper, o foaie de dafin, sare, piper măcinat.
Preparare: se pune apă într-o cratiţă şi se adaugă boabe de muştar, enibahar şi piper şi foaia de dafin şi se lasă să clocotească. Într-o altă cratiţă se pune apă la fiert. Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe. Morcovul se curăţă şi se taie în rondele (ca să fiarbă mai repede). Se toacă mărunt ceapa, mărarul şi pătrunjelul. Când apa din cratiţa cu mirodenii clocoteşte, se adaugă puţină sare şi se pune peştele crud. Se lasă să fiarbă cam 5-6 minute. Când apa din cealaltă cratiţă clocoteşte, se pun cartofii şi morcovul şi se fierb până se înmoaie. Se zdrobeşte usturoiul. Se scurge peştele fiert şi se lasă să se răcorească. Se scurg legumele fierte şi se pasează. Peştele fiert se rupe bucăţi şi se pune peste legumele zdrobite. Se pune ceapa tocată, verdeaţa, usturoiul pisat şi se amestecă uşor. Se adaugă piper măcinat şi sare. Apoi, făina, treptat şi se frământă până devine un amestec omogen din care se pot forma pârjoale. Se încălzeşte cuptorul, se pune o foaie de copt. Se ung mâinile cu ulei şi se formează pârjoale care se tăvălesc prin pesmet şi se pun la copt, cam 20-30 de minute. După 15 minute se întorc până se rumenesc.

Loading...
Comentarii