«Mânuță de Aur», spaima buzunarelor! Orlando, un puști care încă nu are buletin, a golit buzunarele a zeci de oameni | EXCLUSIV

06 ianuarie 2016 23:45

O familie ruptă-n două, de fapt inexistentă, şi o grămadă de tovarăşi de furtişaguri l-au transformat pe Orlando în cel mai abil hoţ din Moldova. La nici 13 ani, puştiul şi-a câştigat renumele de “Mânuţă de Aur” datorită priceperii sale de a goli buzunarele victimelor.

Micul Orlando a ieşit pentru prima oară pe străzi pe când abia împlinise 11 ani, prin 2013. Era un soi de “actoraş” în vestitele grupări care jefuiau oamenii prin metoda “Nene, mă bate!”.
Rolul său era să se agaţe de poalele fustelor femeilor sau de cracul pantalonilor bărbaţilor pentru a scăpa, chipurile, de chelfăneala unui “tată” nervos, de fapt un alt hoţ. Gustul aventurii i-a priit atât de mult, încât Orlando a rămas acolo unde amicii de fărădelegi i-au deschis ochii: la furat din buzunare.
Încet, puştiul a devenit un lider incontestabil în branşa sa. Mai mult, şi-a format propria echipă de hoţi, toţi copii. Cele peste 50 de lovituri date în ceva mai mult de un an, în zonele centrale ale oraşului Piatra Neamţ, i-au adus puştiului renumele de “Mânuţă de Aur”.
“De fiecare dată a fost audiat în prezenţa reprezentanţilor Protecţiei Copilului. Apoi, pentru că nu împlinise 14 ani, a fost lăsat să plece acasă, iar tutorele său a fost amendat”, ne-a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, din cadrul Poliţiei Neamţ.
La un moment dat, celebritatea hoţului a ajuns atât de mare, încât fotografia copilului care nu şi-a cunoscut niciodată tatăl şi pe care mama, plecată să-şi caute norocul prin Europa, l-a lăsat de izbelişte împânzise toată urbea moldavă, tocmai pentru ca oamenii să se poată feri de el.
Anul trecut, Orlando a ales calea pribegiei înainte de a primi un buletin de România. Acum, spun surse judiciare, micul hoţ s-ar afla la furat, undeva în Belgia, unde ar profesa cu succes ceea ce ştie mai bine: furturile din buzunare.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro