MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2012 17:32

Menopauza şi andropauza au leac

Distribuie

MENOPAUZA este o stare fiziologică normală, care le afectează pe femei în jurul vârstei de 50 de ani şi are ca primă consecinţă încetarea ciclului menstrual.
Perioada de menopauză e precedată de premenopauză, între 40-41 de ani, când femeile se confruntă cu menstruaţii abundente, neregulate, apar tensiuni la nivelul sânilor, retenţie de apă în corp şi balonare. Tot acum încetează fertilitatea. În perioada de debut al menopauzei, care se instalează între 45 şi 55 de ani menstruaţiile devin mai puţin abundente, ciclurile sunt neregulate, apar valurile de transpiraţie, inima o ia la trap', sânii, abdomenul şi picioarele se tot umflă, apare irascibilitatea şi se instalează stările de oboseală şi de apatie.
Cea de-a treia etapă debutează în jurul vârstei de 55 de ani şi confirmă practic menopauza, prin 12 luni fără menstruaţie şi bufeuri accentuate. În multe cazuri apar infecţii urinare, pielea începe să se lase, silueta câştigă' câteva kilograme şi se instalează probleme cadiovasculare şi chiar osteoporoza.
În această perioadă e indicat ca femeile să consume linte, vază de Bruxelles, talpa gâştii, valeriană şi florile pasiunii.

Produse naturale care pot ajuta

 • Tulburări de menopauză – Fares. Indicat în cazul bufeurilor şi al stărilor de nervozitate. Administrare: 3-4 capsule/ zi. Preţ: 5 lei.
 • Sindrom premenstrual – Fares. Indicat atunci când ai ciclu dureros şi foarte abundent. Creează un echilibru între producerea de estrogen şi progesteron. Administrare: 1-2 capsule de 3 ori/zi. Preţ: 17,5 lei.

Leacuri

 • Cura cu soia (timp de o lună) are o cantitate mare de fitoestrogeni;
 • Cura cu sunătoare (3 căni de ceai pe zi);
 • Cura cu salvie (două căni de ceai pe zi);
 • Cura cu bitter suedez (câte o linguriţă într-un pahar de 3 ori/zi, pe stomacul gol)

Alte remedii

 • Balsam de rozmarin – 100 ml – 43 de lei. Cremă pentru masajul local, pe bază de rozmarin şi camfor natural. Balsam curativ în nevralgii, inflamaţii.
 • Fosfacomplex – ulei esenţial – roiniţă – 30 ml – 144 de lei. Îmbunătăţeşte starea de spirit şi reglează dezechilibrele hormonale.
 • Fosfacomplex – ulei esenţial – ylang-ylang – 30 ml – 290 de lei. Întăreşte sistemul imunitar slăbit din cauza oboselii, îmbunătăţeşte starea de spirit.
 • Fosfacomplex – ulei esenţial – ghimbir – 30 ml 132 de lei. Dinamizează şi stimulează organismul.

Andropauza se instalează între 45 şi 50 de ani. În general apar modificări psihologice şi organice ca o consecinţă a scăderii lente a cantităţii de testosteron.
După 30 de ani, nivelul testosteronului se diminuează cu circa 10 procente la fiecare 10 ani. Printre simptomele cele mai des întâlnite sunt: starea de apatie, oboseala accentuată, stările de nervozitate şi pierderea rapidă a controlului. Pot apărea chiar depresii severe, lipsă de apetit sexual şi disfuncţii erectile.
Mai mult, anemia îi face pe domni să simtă că nu mai au vlagă, iar masa musculară li se diminue a z ă treptat.
În asemenea momente, sedentarismul e cel mai mare duşman, pentru că ameninţă sănătatea oaselor.
Faptul că li se diminuează activitatea sexuală îi afectează cel mai tare pe bărbaţi şi le poate provoca o criză emoţională extrem de puternică, dar sunt şi alţi factori care le amplifică problemele, precum: hipertensiunea, diabetul, obezitatea, alcoolismul, fumatul, stilul de viaţă haotic şi sendetarismul.
Pentru a preveni sau a întârzia instalarea andopauzei e bine ca bărbaţii să practice un sport sau să meargă pe jos zilnic, să-şi schimbe alimentaţia şi să consume cât mai multe crudităţi şi cereale. Renunţarea la alcool, la cafea şi ţinerea stresului sub control pot fi şi ele de ajutor.

Produse care pot ameliora

 • Spermatone – Indian Herbal. Contribuie la menţinerea sănătăţii sexuale, chiar şi în perioada andropauzei. Administrare: o capsulă de 3 ori zi. Preţ: 65 de lei.
 • Ylang-Ylang – Fares. Este un ulei cu efect sedativ şi calmant. Util în perioada de andropauză. Administrare: masaj. Preţ: 12,50 de lei.
 • Gokhru – Herbal Ayrvedica. E un tonic util în disfuncţii ale aparatului genital masculin, în perioada de andropauză. Administrare: o capsulă de 3 ori/zi. Preţ: 29,50 de lei.

Leacuri

 • Cura cu gingseng (10 zile câte 1 g/zi); Cura cu hrean (2-3 ceşti de infuzie de rădăcină rasă; 4 Cura cu pubere de scorţişoară (două căni de ceai pe zi, timp de o lună);
 • Cura cu seminţe de schinduf;
 • Cura cu ulei de cuişoare (o săptămână).
Loading...
Comentarii