MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 17:45 , de Theodor Istrate

Microbuz cu 14 călători, implicat într-un accident în Vaslui. Un pasager a fost rănit

Distribuie

Un microbuz de transport persoane, în care se aflau 14 călători, a fost implicat, marți după-amiază, într-un accident petrecut pe un drum național din județul Vaslui.

Accidentul a avut loc după ce șoferul ar fi încercat să depășească pe linie continuă o mașină care intenționa să vireze, tot ilegal, la stânga.

Un pasager de 44 de ani a fost rănit, după ce a intrat cu fața în bordul microbuzului.

Accidentul care putea avea urmări tragice, cu numeroase victime, s-a petrecut pe drumul național DN 24, chiar în fața statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din localitatea vasluiană Băcăuani.

Șoferul unui microbuz plin cu pasageri a intrat într-o altă mașină în momentul în care a încercat să o depășească pe linie continuă. În urma coliziunii laterale dintre cele două vehicule, unul din cei 14 pasageri aflați în microbuzul care efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Iași – Vaslui – Bârlad a fost rănit.

Concret, bărbatul a intrat cu fața în bordul microbuzului, suferind un traumatism nazal, ceea ce a necesitat transportul acestuia la spital cu o autospecială SMURD.

„În urma primelor cercetări desfășurate la fața locului, s-a constatat că ar fi vorba de culpă comună a ambilor conducători auto care au încălcat linia continuă despărțitoare a celor două sensuri de mers. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 19 ani, din Lipovăț, a încercat să vireze la stânga, moment în care șoferul microbuzului, un tânăr de 33 de ani, din Bârlad, a încercat să-l depășească sau să evite coliziunea față – spate dintre cele două autovehicule”, a declarat, marți, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii vasluieni vor întocmi dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Citește și: Stațiunile balneo, un vis de un miliard de euro. Ne îmbătăm cu apă minerală și rămânem cu durerile de șale, făcând turism pentru sănătate

Loading...
Comentarii