MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 09:06

Doi tineri au donat aparatură medicală Spitalului din Găești, oraș în care s-au născut. Unul din ei e nepotul unui medic ORL-ist celebru din oraș

Distribuie

Nepotul unui medic ORL-ist celebru a donat aparatură medicală spitalului din Găești, gest fără precedent în oraș. Cosmin Voevodschi este nepotul fostului medic ORL Petru Voevodschi şi împreună cu soţia lui, Oana, au donat un aparat care poate diagnostica rapid o serie de afecțiuni. Aparatul este singurul de acest fel din Dâmbovița și poate realiza peste 300 de analize pe oră.

Cosmin și Oana au o afacere prosperă în București și s-au gândit să facă ceva și pentru comunitatea de unde provin. Nepotul medicului a vrut inițial să ofere 10.000 de euro dar după discuțiile cu conducerea instituției a decis că un aparat modern este mult mai util, așa că a suplimentat suma și l-a achiziționat pentru spitalul din Găești, notează gazetadambovitei.ro.

Cosmin Voevodschi și soția lui au donat un aparat de ultima generație pentru Spitalul din Găești

Cosmin Voevodschi și soția lui au donat un aparat de ultima generație pentru Spitalul din Găești

Analizatorul automat Mindray BS – 380, singurul de acest fel din judeţ, poate realiza peste 300 de analize pe oră. Se vor putea diagnostica în timp record afecţiuni precum infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, hepatită, ciroză, pancreatită, diabet etc. Aparatul înlocuiește alte două analizoare mai vechi folosite de spital care erau învechite și se stricau des. Costul reparațiilor se ridica la aproximativ 50.000 de lei, arată medicul Cristina Seltee, managerul spitalului. Aceasta le-a oferit donatorilor o plachetă și o scrisoare de mulțumire.

Citește și: VIDEO / Goana după bugetul Apărării. Competiţie dură între europeni şi americani pentru elicoptere de atac şi transport

Loading...
Comentarii