Nu mai aruncaţi brazii de Crăciun! Pot fi transformaţi în îngrăşământ!

06 ianuarie 2016 23:45

A trecut Boboteaza, astăzi începe despodobirea brazilor de Crăciun. Pentru a nu mai avea situaţii ca în imagine, surprinse chiar în centrul Bucureştiului, nu mai aruncaţi pomii aiurea, ei se pot recicla!

De câţiva ani, fiecare serviciu de salubritate din cele şase sectoare ale Bucureştiului şi din aproape toate oraşele mari ale României are maşini de tocat materie vegetală, inclusiv brazi de Crăciun. Tocătura este transformată în îngrăşământ organic.
“Servicul de reciclare are un telefon pentru cetăţenii care au contracte cu noi şi le ridicăm brazii la comandă, gratuit. De asemenea, noi reciclăm materialul lemnos pe care îl luăm în această perioadă din tomberoanele blocurilor. Materialul reciclat este transformat în îngrăşământ organic destinat parcurilor”, ne-a spus reprezentantul Rosal Reciclare Bucureşti.
Menţionăm că anul acesta 25% din brazii aduşi în pieţe au rămas nevânduţi. Anul trecut procentul a fost mai mare. Spre deosebire de alţi ani, marii comercianţi şi-au reorientat marfa nevândută către ţările din estul României, unde Crăciunul pe stil vechi poate absorbi o parte din marfa nevândută din ţara noastră.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro