14 Noi. 2017 14:51 , de Cristina Sterian

O comună din județul Ialomița nu are niciun asistat social. Toţi locuitorii din Gheorghe Doja îşi câştigă existenţa muncind

Distribuie

Se întâmplă în România: o localitate din judeţul Ialomiţa nu are niciun asistat social. Toţi locuitorii comunei Gheorghe Doja îşi câştigă existenţa muncind, pe masa Primăriei neexistând niciun dosar de acordare a ajutorului social în baza Legii venitului minim garantat.

În comuna Gheorghe Doja, judeţul Ialomiţa, trăiesc 2.700 de suflete. Comuna este singura din judeţul Ialomiţa unde niciun localnic nu primeşte ajutor de la stat. Nu pentru că oamenii de aici ar fi toţi înstăriţi şi nu s-ar încadra în prevederile legii în baza cărora se acordă ajutorul financiar, ci pentru că toţi localnicii muncesc.

Potrivit autorităților locale, toţi oamenii lucrează în agricultură la cele 3 asociaţii agricole înfiinţate pe raza localităţii. Vara cultivă şi recoltează pepenii care le fac concurenţă celor de la Dăbuleni, iar toamna vând dovleci pentru plăcintă, varză sau conopidă.

“Comuna a devenit un mare bazin legumicol, după Revoluţie s-au cultivat pepeni şi acum se cultivă suprafeţe mari. peste o mie de hectare de pepeni. Odată cu aceşti pepeni, s-au dezvoltat cooperative după legea 2005, sunt trei astfel de cooperative. Una mai dezvoltată, celelalte urmează cursul. Şi-au construit depozite, au construit o afacere mare şi toţi de la ajutorul social au trecut la aceste cooperative, fiind angajaţi. Acesta este secretul”, a declarat primarul comunei Gheorghe Doja, judeţul Ialomiţa, Ion Mihai.

Comunele din jurul localităţii Gheorghe Doja nu se pot mândri nici pe departe cu o astfel de performanţă, întrucât în localităţi precum Valea Ciorii sau Traian sute de localnici sunt asistaţi social, trăind din mila statului.

Citește și: VIDEO| Povestea minunată a integrării unei fetițe în familia adoptivă. “Puștii-fantastici” au lucrat împreună la o carte SF

Loading...
Comentarii