MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2018 13:22

O româncă a fost premiată de președintele Italiei. „Sunt extrem de fericită, mai ales că am înfruntat obstacolul limbii”

Distribuie

Mihaela Maciuc, în vârstă de 20 de ani, a plecat din țară când avea 10 ani, iar anul trecut a terminat liceul "Mazzini Da Vinci", din Savona, cu nota maximă. Fata din Târgu Neamț a obținut premiul "Alfieri del Lavoro", care este acordat anual doar celor mai buni 25 de elevi din țară, a informat gazetaromaneasca.com.

Selectarea celor mai buni elevi din Italia ia în considerare nota obținută pentru examenul de stat (bacalaureatul) și rezultatele școlare din primii patru ani de liceu. Rapoartele candidaților sunt transmise în fiecare an de directorii școlari, care indică cel mai bun student din instituția lor.

Toți elevii care obțin acest premiu sunt admiși la Colegiul Universitar 'Lamaro Pozzani', o instituție universitară de elită, care are doar 70 de locuri disponibile.

Singura străină

„10 ani în România, 10 ani în Italia, pot spune că sunt la jumătate. Poate mă simt mai mult italiancă pentru că am studiat aici iar în prezent viața mea este aici și cred că și în viitor.

Sunt extrem de fericită, mai ales că am înfruntat un mare obstacol, acela al limbii, și tocmai de aceea, pentru a ajunge într-o asemenea poziție este o mare satisfacție”, a declarat Mihaela imediat după premiere.


PROCESUL COLECTIV. Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, citat cu mandat de aducere la următorul termen

Există viață după pestă: Crăciun cu iepuri și gogoșari! Reporterii Libertatea s-au întors, după trei luni, în satul Luciu din județul Ialomița

VIDEO / Mesaj tulburător al elevilor de la Liceul Gheorghe Lazăr din București: Rămâneţi acasă şi schimbaţi România!

Loading...
Comentarii