MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 14:29 , de Cătălin Lupășteanu

O victimă bătută cu bestialitate și apoi tratată cu Ketonal se numără în palmaresul bărbatului care l-a tăiat cu sabia pe polițistul sucevean

Distribuie

Interlopul sucevean care a lovit violent cu o sabie ninja un polițist de la serviciul de intervenție nu este la prima abatere în ceea ce privește violența extremă asupra oamenilor și nici pretinsa sa teamă că ar fi putut fi vorba despre persoane rău intenționate care ar fi intrat peste el nu este verosimilă.

Acesta și-a bătut cu bestialitate unul dintre dealerii de droguri, pus să facă aceste activități ilegale cu forța, după care și-a tratat victima cu Ketonal pentru a o putea pune pe picioare.

Profil de interlop

Mai precis interlopul sucevean Alexandru Huțuleac zis „Duțu' este acuzat între altele și de trafic de persoane și loviri sau alte violențe, după ce în luna mai la indicațiile sale o victimă a grupării cercetate de DIICOT a fost ținută cu forța într-un apartament din municipiul Iași.

Victima lui Huțuleac și a comliclor interlopului era supravegheată și determinată să vândă pliculețe cu substanțe interzise către consumatorii care-l abordau pe telefoanele ce i-au fost puse la dispoziție în acest scop.

Când victima nu a respectat ordinele trasate în prealabil de interlop, Huțuleac  și alte două persoane au descins în locația respectivă și i-au aplicat o serie de lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și abdomenului și l-au trântit de o masă, care au fost de natură a-i crea mai multe leziuni dureroase.

Leziuni provocate de interlopi victimei trebuiau tratate în regim de urgență de către medici, se arată în dosar dar cu toate acestea, pentru a nu se deconspira, interlopii l-au ținut sechestrat în continuare pe bărbat.

Durerile și chinul victimei, se arată în dosarul interlopului, au fost tratate cu Ketonal, iar apoi, ca urmare a temerii insuflate pentru viața sa, l-au obligat să vândă în continuare pentru ei pliculețe cu substanțe interzise clienților care se prezentau la ușă.

I-au scos șapte dinți

După bătaia primită de victima lui Huțuleac doctorii ieșeni au fost nevoiți să-i extragă acesteia șapte dinți și să îi ofere acesteia peste 50 de zile de spitalizare.

Diagnosticul stabilit atunci de medicii ieșeni a fost de „leziuni de tipul fracturii latero-faciale anterioară și posterioară dreaptă redusă chirurgical și imobilizată, echimoză palpebrală superioară și inferioară dreapta, chemozis conjuctivo-bulbar ochi drept, contuzie coloană cervicală, contuzie toraco-abdominală, dificultăți de alimentație, resturi radiculare multiple, ce au necesitat extracții dentare – 17, 33, 37, 38, 45, 47, 48, fractură apofiză spinoasă D1, fractură apofiză transversă stângă L3, osteită cronică periapicală 31, 41, 42, care s-au putut produce prin lovire cu mijloace sau corpuri contondente și pot necesita 54 – 55 zile îngrijiri medicale, cu incapacitate totală de muncă pe această perioadă'.

Peste 10 zile de spitalizare pentru victimă, peste 100 pentru polițist

Victimele interlopului Huțuleac, în speță bărbatul ținut captiv la Iași și polițistul tăiat cu sabia au necesitat internare și tratament de specialiste.

Astfel, se arată în dosar, victima a avut nevoie de peste zece zile de spitalizare la spitalul Sf Spiridon din Iași, pentru a putea fi pusă pe picioare iar apoi a avut nevoie de îngrijiri medicale alte 55 de zile.

În al doilea caz, cel al polițistului tăiat cu sabia ninja la percheziții, se estimează că ar fi nevoie de peste o sută de zile de spitalizare.

Dacă în concret această perioadă s-ar îndeplini, infracțiunea de ultraj de care este acuzat în prezent Huțuleac s-ar putea preschimba în fapta de tentativă la omor deosebit de grav.

A despicat capul unui polițist cu o sabie ninja

Termenii medicali prin care a fost stabilit diagnosticul în cazul polițistului căzut victimă interlopului Huțuleac indică faptul că craniul acestuia a fost despicat, lama sabiei reușind să penetreze craniul bărbatului și să ajungă foarte aproape de creier.

Acesta a scăpat cu viață, a suferit două operații chirurgicale dificile iar în acest moment s-ar afla în afara oricărui pericol.

Deși inițial a spus că nu-și regretă fapta, după sfătuirile cu avocatul său și-a schimbat declarația și a a precizat că se roagă pentru sănătatea polițistului Dan Ciprian Sfichi care este în continuare în stare gravă.

Bărbatul, care l-a atacat cu sabia pe polițistul Dan Ciprian Sfichi, a fost încarcerat în arestul Poliției Inspectoratului Județean de Poliție Suceava. Alexandru Huțuleac a fost prezentat, miercuri, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Protest pe centura Capitalei. Circulația a fost blocată
Loading...
Comentarii