19 Ian. 2016 12:08 , de Andreea Ciocanel

Oare nu a amețit? Uite ce poate să facă un bărbat cu părul lui de trei metri!

Distribuie

Hindușii devotați fac baie în apă rece la confluenţa fluviilor Gange, Yammuna şi Saraswati(care einvizibil), considerate sacre, pentru a-și spăla păcatele, ca îi eliberează de ciclul reîncarnării și pentru a fi reuniți cu sufletul lor suprem. Însă, de departe marea vedetă a evenimentului a fost ieri un bărbat, Sadhu, care s-a dezbrăcat în chiloți și a făcut spectacol cu podoaba lui capilară, lungă de trei metri, învârtind-o în toate părțile. Acest festival atrage în fiecare an milioane de hindusi.
Allahabad, cunoscut şi sub numele de Prayag, este unul dintre cele mai mari oraşe din Nordul Indiei. Este situat pe o peninsulă interioară, înconjurată de râurile Gange şi Yamuna pe trei laturi, cu numai o parte conectată la regiunea Doab, din care face parte. Poziţionarea oraşului este de mare importantă în scripturile hinduse pentru că este situat la confluenţa râurilor sfinte (Triveni Sangam). Credinţa hindusă spune că râul invizibil Sarasvati curge pe aici. Este unul din cele patru situri de Kumbh Mela, un important pelerinaj hindus în masă.
Numele din antichitate al oraşului este Prayag (sanscrită pentru “loc de sacrificiu”), iar acesta este considerat a fi locul unde Brahma a oferit primul său sacrificiu după crearea lumii. De la înfiinţarea sa, Allahabad a jucat un rol important în viaţa şi istoria culturală a Indiei.
Foto: Northfoto

Loading...
Comentarii