Obama și Trump se vor întâlni „la o cafea”, înainte de ceremonia de învestitură a președintelui ales

11 ianuarie 2017 17:42

Președintele în exercițiu al SUA, Barack Obama, și succesorul său la Casa Albă, Donald Trump, vor avea o scurtă întâlnire ‘la o cafea’ cu puțin timp înaintea ceremoniei de învestitură a președintelui ales, la 20 ianuarie.

În ultimele momente ale sale la Casa Albă, Barack Obama, l-a invitat pentru ultima dată pe succesorul său, Donald Trump, la o cafea, în ziua învestirii sale în funcție, pe 20 ianuarie.

”Soții Obama au fost foarte amabili și au trimis o invitație la o cafea sau un ceai în cursul dimineții de 20 ianuarie”, a confirmat pentru presă președintele Comitetului de Învestitură Prezidențială, Tom Barrack.

„Se vor duce la Casa Albă și vor petrecece acolo în jur de jumătate de oră sau mai mult, iar apoi vor pleca împreună la ceremonia de învestitură. E un moment minunat”, a explicat Tom Barrack.

În plus, acesta a precizat că Trump nu va beneficia de prezența unor personalități în timpul evenimentului, pe motiv că dorește să evite ca ceremonia de învestitură să capete ‘caracteristici de circ’.

Evenimentele oficiale ale ceremoniei de învestitură vor începe la 19 ianuarie cu o vizită a lui Trump și a vicepreședintelui său, Mike Pence, la Cimitirul Național din Arlington, urmată de un concert de bun venit. Vineri, 20 ianuarie, Trump și Pence vor depune jurământul la Capitoliu, sediul Congresului SUA, de la Washington. Apoi, vor participa amândoi la tradiționala defilare de pe Pennsylvania Avenue, care se întinde de la Capitoliu până la Casa Albă, precum și la balurile de învestitură.

Sâmbătă, 21 ianuarie, Trump și Pence vor asista la un serviciu religios la Catedrala Națională din Washington, eveniment care pune capăt actelor oficiale ale ceremoniei de învestitură.

Barack Obama a susținut marți seara, la Chicago, ultimul său discurs, în calitate de președintele al SUA, în care și-a luat rămas-bun de la americani, iar, în scurt timp, Donald Trump va ține prima sa conferință de presă, după victoria neașteptată la alegerile din 8 noiembrie.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro