Otita la caine – cauze, simptome si tratament

03 noiembrie 2007 18:00

In anotimpul rece, catelul nostru se afla sub influenta unor factori neprielnici, cum ar fi curentii reci de aer si umiditatea excesiva. Acestea ii slabesc organismul il fac vulnerabil in fata bolilor.Una din afectiunile des intalnite in acest sezon la caini este otita, o inflamatie extrem de sacaitoare, situata la nivelul urechii (de cele mai multe ori in partea externa, mai rar in cea medie sau cea interna). In functie de evolutie, aceasta poate fi acuta sau cronica – insa retineti ca si cele

In anotimpul rece, catelul nostru se afla sub influenta unor factori neprielnici, cum ar fi curentii reci de aer si umiditatea excesiva. Acestea ii slabesc organismul il fac vulnerabil in fata bolilor.

Una din afectiunile des intalnite in acest sezon la caini este otita, o inflamatie extrem de sacaitoare, situata la nivelul urechii (de cele mai multe ori in partea externa, mai rar in cea medie sau cea interna). In functie de evolutie, aceasta poate fi acuta sau cronica – insa retineti ca si cele cronice pot suferi reacutizari! Atentie la semne: un animal bolnav de otita scutura foarte des din cap, se scarpina excesiv, schiauna de durere la atingerea zonei afectate, urechile i se inrosesc, pielea i se ingroasa in zona respectiva si prezinta o secretie abundenta (de o consistenta diferita si cu un miros patrunzator). In timp, din cauza traumatismului secundar de la nivelul conchiei auriculare, otita se poate complica, ducand la hematom auricular.

Printre cauzele otitei se afla infectiile bacteriene, parazitismul urechii, prezenta unor ciuperci de tipul Malassezia, Candida etc. De asemenea, alergiile, fie ca sunt de natura alimentara sau nu, ori prezenta corpilor straini (chiar portiuni dure ale unor plante) contribuie uneori la instalarea acestei afectiuni. Tratamentul vizeaza in primul rand eli-minarea secretiei in exces. Se folosesc medicamente – unguente si pastile, totodata – cu actiune antiinfectioasa, antifungica, antiparazitara si antiinflamatoare.


Asteptam intrebarile dv. la adresa: urgente_veterinare9331@yahoo.com.
Telefon urgente veterinare – Bucuresti 9331

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro