MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2018 14:33 , de Valentina Postelnicu

Ponta, despre miza ședinței CExN a PSD, de luni: ”Ori Carmen Dan, ori Mihai Tudose”

Distribuie

Fostul premier și fost președinte al PSD Victor Ponta a declarat, duminică, despre Comitetul Executiv Național al partidului de luni, că este vorba despre o miză mare. ”Luni se va face o alegere: „ori Carmen Dan pleacă de la MAI și Mihai Tudose rămâne premier, ori Carmen Dan rămâne la MAI și atunci Mihai Tudose nu mai este premier”., a spus Ponta.

'Ori rămâne Carmen Dan și atunci Mihai Tudose nu mai este premier. A treia cale nu mai există. De-asta s-a ajuns aici. Carmen Dan nu e Carmen Dan. Carmen Dan e Liviu Dragnea. A treia cale nu există. Carmen Dan, în această situație, e Liviu Dragnea.', a declarat fostul premier la Antena 3.

El a continuat: „Guvernul e al României, nu al PSD şi trebuie să guvernezi pentru toată ţara. Şi pentru cei care votează PSD, şi pentru cei care nu votează PSD. Conform Constituţiei României şi legii de organizare a Guvernului, schimbarea unui ministru presupune două persoane: prim-ministrul, care propune schimbarea, şi preşedintele, care o aprobă. Problema e următoarea: Guvernul e al ţării sau al PSD? Acest lucru se poate stabili luni. Şi vă spun eu care e de fapt întrebarea luni: rămâne Carmen Dan ministru sau nu? Pentru că un prim-ministru care nu îşi poate schimba un ministru este o marionetă”, a susţinut Ponta.

Victor Ponta a mai spus că Liviu Dragnea s-a răzbunat pe el jignindu-i intelgența.'S-a răzbunat pe mine. S-a răzbunat mințindu-mă. Există minciuni și minciuni. M-a mințit jignindu-mi bunul simț și inteligența, iar asta nu pot să iert. Vorbim despre ce se întâmplă acum în România. Stilul lui de conducere este un stil mafiot, unde toți trebuie să fie din regiunea ta. E un stil, care din păcate a funcționat în Teleorman, dar care nu poate să funcționeze mult timp în România.', a spus Victor Ponta.

Fostul premier Victor Ponta i-a dat replica lui Codrin Ștefănescu, care îl acuzase că este 'dracul care și-a băgat coada în PSD'.

'De la Adrian Năstase încoace, când preiei funcția de președinte al PSD, preiei și bufonul regelui. Rău este când bufonul vorbește în locul președintelui. Dragnea trebuie să conducă PSD-ul și nu o caricatură a fostului PRM', a declarat fostul premier la Antena 3.

Comitetul Executiv Național al PSD decide luni soarta Guvernului.

Tudose și Dragnea își împart taberele, organizațiile județene anunțând, rând pe rând, în cursul zilei de sâmbătă, prin mesaje publice postate pe paginile de socializare, cum se poziționează în războiul dintre șeful Executivului și actuala conducere a partidului.

Citește și: PSD decide luni soarta Guvernului; Tudose și Dragnea își împart taberele

Loading...
Comentarii