MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 17:10

Primarul unui sat din Peru a fost ales prin tragere la sorţi. S-a dat cu banul, ca la fotbal

Distribuie

Primarul unui sat izolat din Peru a fost ales vineri, 12 octombrie, prin tragere la sorţi, după cei doi candidaţi s-au aflat la egalitate după scrutin, a anunţat Comisia Naţională pentru Alegeri din acest stat, citată Agerpres. Pur și simplu, s-a dat cu banul, exact ca în fotbal.

În acest sport, înainte de începerea meciului, arbitrul îi cheamă pe cei doi căpitani de echipă pentru a da cu banul, astfel stabilindu-se care dintre echipa va începe partida, conform Regulamentul jocului de fotbal.

La fel s-a procedat și în acest caz, doar că învingătorul primea un nou mandat de primar, iar inedita alegere a edilului avut loc, în public, la sediul Comisiei Electorale speciale din Tibillo, regiunea Ica, în zona de sud-vest a statului Peru.

Moneda a fost aruncată în aer de însuși şeful Poliţiei din sat, iar învingătorul a ales stema, în timp ce pierzătorul a ales banul. Cei doi candidați rămași în cursă sunt veri și fiecare a obţinut 102 voturi, dintr-un total de 347 de sufragii exprimate în alegerile municipale care au avut loc pe 7 octombrie, iar ceilalţi candidaţi şi-au împărţit voturile rămase.

Șansa i-a surâs lui Wilbert Estrada, din partidul de centru Acţiunea Populară, învingându-și ruda, pe Javier Gallegos, din formaţiunea Mişcarea Regională de Muncă pentru Modernitate.

„Mulţumită Fecioarei din satul meu, tragerea la sorţi mi-a fost favorabilă. Sunt foarte fericit să muncesc pentru a face să progreseze acest sat uitat”, a declarat Estrada, în faţa presei.

Moneda peruană se numește Nuevo Sol peruano/Peruvian Nuevo Sol (PEN).

Recent, o altă întâmplare inedită a avut loc tot în Peru. Un bărbat a descoperit pe Google Maps că soția îl înșela. S-a întâmplat în 2013, dar el abia acum a văzut în ce ipostaze a fost fotografiată femeia.

  • FOTO – elcomercio.pe

Citește și – Comerțul atinge cote…mistice la pelerinajul de Sfânta Parascheva! La ofertă, unguent mânăstiresc, brâu cu psalmi și cruciulițe din aur medical!


 

Loading...
Comentarii