MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 14:41 , de Cătălin Lupășteanu

Prințul Paul al României a vrut să vorbească în „romgleză” în fața instanței în dosarul lui Tăriceanu

Distribuie

Audierile de la ICCJ în dosarul de mărturie mincinoasă a președintelui Senatului Romîniei, Călin Popescu Tăriceanu, au decurs amuzant, în contextul în care, cei doi martori de pe agenda termenului de luni, prințul Paul al României și autointitulata „prințesă” Lia au încurcat adesea limba.

Mai precis prințul Paul le-a spus judecătorilor din capul locului că va alterna limba în care va da declrația, respectiv că va vorbi atât în română cât și în engleză.

„Scuzați, if i speak english and româna, half-half? Eu înțeleg 90% din limba română, nu vorbesc foarte bine', s-a scuzat „alteța'.

„Aici nu vorbim romgleza'

Judecătorul s-a amuzat dar i-a răspuns totuși tăios martorului: „Aici nu vorbim romgleza. Avem translator de engleză, dacă nu înțelegeți, întrebați'.

După ce s-a decis ca audierea martorului să se facă în engleză acesta a răspuns întrebărilor și a arătat că nu are nicio cunoștință ca Tariceanu să fi avut vreo legătura cu retrocedările legate de Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov.

Tăriceanu nu favoriza o parte a familiei mele. El a făcut tot posibilul să nu obțin nimic înapoi, altfel încât nu văd cum ar fi posibil să mă fi ajutat să obțin retrocedările', a declarat Paul în fața judecătorilor.

Despre moșteniri, „prinsi' și „prinsese'

Paul al României a mai vorbit și despre moștenirea regelui Carol al II -lea.

„Tăriceanu ar fi făcut totul ca moștenirea lui Carol al II-lea («bunicul meu») să ajungă la Regele Mihai I («unchiul meu»). Era vorba în principal de proprietățile de la Sinaia, Azuga sau Predeal.

Pe Tăriceanu l-am întâlnit prima oară în 2005, la ambasada Franței, și apoi am propus acestuia să mă implic în a promova imaginea României în afara țării.

Acesta a răspuns imediat, spre surprinderea mea, că nu e de acord cu propunerea pe care i-am făcut-o, el fiind prieten cu principesa Margareta și soțul acesteia, principele Radu Duda', a precizat prințul' Paul.

Prinsesa Margareta, ea are voie să fie prinsesa, Radu Duda nu este prins, el nu are acest drept', a insistat Paul în fața judecătorilor.

Citește și Gardurile de 412.000 de lei puse de-a lungul liniei de tramvai 21 au ruginit în doar cinci luni

Loading...
Comentarii